ZIMNÍ TURISTICKÝ POBYT

15.02.2013 06:23

Ve dnech 4. – 8. 2. 2013 se 12 dětí v doprovodu 4 zaměstnanců naší školy zúčastnilo zimního turistického pobytu v Jáchymově. Ubytováni jsme byli v malebném penzionu POD LANOVKOU, který se nacházel v krásné přírodě zhruba 1,5 km za městem. Náš program byl pestrý a určitě i velmi zajímavý. Přes den byl vyhrazen čas pro venkovní aktivity a po večeři se děti zabavily námi předem připraveným programem v prostorách penzionu.

            Hned první den našeho pobytu se uskutečnila turistická vycházka podél Klínoveckého potoka až k jednosedačkové lanovce, která vedla přímo na Klínovec. Poté jsme se věnovali zimním radovánkám v podobě sáňkování hned za naším penzionem. Další aktivitou byla návštěva lázeňského Aquacentra AGRICOLA v Jáchymově, kde si účastníci pobytu užili spoustu zábavy. Ve městě jsme si prohlédli místní stavby, pověděli něco o historii a zavítali do tamní cukrárny s oplatkárnou. Nedílnou součástí zimního pobytu byl výlet na Boží dar do ski areálu NOVAKO, kde si některé z dětí v doprovodu dospělých vyzkoušely jízdu na lyžích či dokonce na snowboardu. Dalším lákadlem ski areálu byl SNOWTUBING, neboli jízda na velkých duších sněhovým korytem, a u toho se nasmál opravdu každý.

            Musím podotknout, že celý pobyt se nesl v duchu pohodové atmosféry a troufám si říct, že si ho všichni náležitě užili. Věřím, že tomu tak bude i v příštím roce.

Mgr. Jana Měchurová

Fotogalerie - zimní turistický pobyt

Zpět