ZIMNÍ TURISTICKÝ POBYT V JÁCHYMOVĚ 2016

02.03.2016 14:37

Ve dnech 22. -26. února se uskutečnil zimní turistický pobyt, stejně jako v předchozích letech v Jáchymově v Penzionu Pod Lanovkou. Naše horská skupina se skládala ze 14 dětí, 1 paní učitelky, 2 vychovatelek, 2 asistentek a řidiče, který vypomáhal též s dozorem dětí. K dopravě nám sloužil školní služební vůz. Penzion už všichni velmi dobře znali, tak nikoho nemohlo nic překvapit. Jako vždy měli výbornou kuchyni, na kterou jsme si jako vždy nemohli vynachválit. 

Během pobytu jsme se řídili již naplánovaným programem. Mezi nejzábavnější aktivity pro děti patřila návštěva místního lázeňského bazénu Agricola, kde děti dováděly na tobogánu, odpočívaly ve vířivce a zkoušely různé metody plavání. Velký ohlas vzbudilo i hledání krušnohorského pokladu, který nám připravil skřítek pomocníček a děti musely plnit různorodé sportovní a intelektuální úkoly, aby nakonec poklad objevily.

                Abychom si také užili sníh, který u penzionu skoro nebyl, vydali jsme se na Boží Dar do  ski areálu Novako, kde všechny děti bobovaly a také soutěžily, kdo nejdál dojede apod. Někteří si zahráli menší koulovačku. Pro společné večerní chvíle jsme využívali společenské stolní hry, tvořivé činnosti. Starší děti si oblíbily hru na kulečníku a stolní fotbálek.

Na dětech bylo vidět, že si pobyt velmi užívaly a byly nadmíru spokojeni. Nás dospělé zahřálo u srdce, že jsme pobyt dětem mohli umožnit a vidět jejich šťastné tváře. Myslím, že za všechny můžu říct, že se těšíme na další zimní pobyt.

Bc. Pavlína Tomašovská, vychovatelka 

Zpět