ZIMNÍ TURISTICKÝ POBYT JÁCHYMOV 2014

28.02.2014 15:13

Letošní zima nám sněhu moc nedopřála, a přece si ho účastníci zimního turistického pobytu užili požehnaně. Zimní turistický pobyt se uskutečnil od pondělí 10. února do pátku 14. února 2014 opět v penziónu Pod lanovkou v Jáchymově. Pobytu se zúčastnilo celkem 14 dětí, 2paní učitelky, 2 paní vychovatelky a 1 řidič se služebním vozidlem pro 8 osob.

Ubytování jsme měli v dvoulůžkových a třílůžkových pokojích, které byly po rekonstrukci. Jídlo bylo opět vynikající a v dostatečném množství. Nejvíce se dětem líbily snídaně formou švédského stolu.

Na zimním turistickém pobytu jsme si užili mnoho zimních radovánek, bobovali jsme, lyžovali, jezdili na lopatě a někteří odvážlivci i na snowtubingu.

Prohlédli jsme si město Jáchymov a jeho velice zajímavé Muzeum mincovnictví a minerálií. V lázeňském domě Agricola jsme si pěkně zaplavali a odpočinuli v perličce. Chodili jsme do přírody a prozkoumali okolí u nově vznikající lanovky, která povede k vrcholu Krušných hor -  na Klínovec.

Večery jsme trávili společně v klubovně při stolních společenských hrách, pinpongu, kulečníku ale i u jednoduchých tvořivých činností.

Pobyt byl velmi zdařilý a už nyní se všichni těšíme na ten následující.

Mgr. Jana Měchurová, ZŘŠ

Zpět