ZELENÁ STEZKA - ZLATÝ LIST 2015

16.04.2015 21:49

Jako každým rokem se vybraní žáci naší školy zúčastňují přírodovědné soutěže Zelená stezka – Zlatý list v Křivoklátě. Letošní soutěž připadla na čtvrtek 16. 4.

Po přípravném odpoledni, s aktivitami spojenými se soutěží, čekalo žáky nocování v tělocvičně. Postavili si stany a ráno pak mohli vyrazit do Křivoklátu, aby dokázali své přírodovědné znalosti.

V osm hodin vyjela naše soutěžní skupina spolu s novým panem řidičem Honzou Brdou směrem na místo soutěže. V letošním ročníku byla zavedena novinka ve formě doprovodných aktivit, které byly bodovány stejně tak jako běžná soutěžní stanoviště. Žáci si mohli vyzkoušet vázání uzlů, střelbu ze vzduchovky, házení na cíl, využít znalosti z první pomoci a mnoho dalších zajímavých aktivit.

V jedenáct hodin jsme se konečně dostali na trasu soutěže. Stanovišť bylo celkem 9. Žáci využili vědomostí z oblasti dřevin, bylin, včelařství, rybářství, ptactva, apod. Vedli jsme si velmi dobře a poctivá příprava se nám tak vyplatila. V odpoledních hodinách proběhl návrat zpět ke škole. Dojeli jsme v pořádku.

Užili jsme si krásný, velmi teplý sluneční den a za rok se těšíme!

                                                Mgr. Renáta Jílková

 

Zpět