ZASE JE PÁTEK A MÁM TOHO DOST aneb HUBERT 2015

30.09.2015 15:41

 

Skupina Chinasky zpívá ve své známé písni: „Zase je pátek, a mám toho dost….“

Proč ne? Když můžou oni, proč ne my?  A tak celá naše škola vzala kramle taky a to v pátek 25. 9. 2015. Cílem bylo každoroční setkání na Hubertě! Ale nebojte se, vše bylo řádně dovoleno naší paní ředitelkou.  A my si tak pro dnešní den mohli text známé písně klidně poopravit a zazpívat si:

 „Zase je pátek, a mám toho dost,

tak beru kramle, za zády zpívá drozd.

A když mi to má třídní dovolí,

pátek si užiju, házím školu za hlavu……..“

Zaměstnanci státního podniku Lesy ČR pro naše žáky již po několikáté připravili zábavný den v okolí loveckého zámečku. Od rána svítilo sluníčko a my se těšili. Ráno nás na Hubertě přivítal hajný krátkou skladbou na lesní roh. Po vyzvednutí startovacích lístečků, kam se zaznamenávají splněné úkoly, jsme vyrazili plnit stanoviště. V letošním roce jsme plnili úkoly z oblasti včelařství, savců, hub, hmyzu a dřevin. Měli jsme možnost krátké přednášky o těžbě a měření dřeva i s praktickými ukázkami, výrobu dekoračních předmětů z přírodnin, střelbu ze vzduchovky a moc pěknou výstavu hub.

 Po splnění disciplín nám byl odměnou buřt na ohni a sušenka, výborný čaj. Domů si všichni odnesli také drobné předměty (puzzle, magnetky, záložky, pexesa, bublifuky a bloky s lesní tématikou) a v neposlední řadě skvělé zážitky. Na oplátku pomůžeme Lesům ČR sběrem kaštanů zajistit krmení pro lesní zvěř na zimu. 

Všem zaměstnancům Lesů České republiky za krásně prožité páteční dopoledne velmi děkujeme!!! 

Mgr. Markéta Uhrová

foto zde:www.zmapjesenice.cz/fotogalerie/

Zpět