Září - listopad 2023

06.12.2023 13:29

S blížícím se koncem roku se v naší třídě těšíme na příchod Mikuláše, trénujeme na vánoční besídku, ale především se nemůžeme dočkat Ježíška a Vánoc. Abychom si to čekání zkrátili a nebyla nám dlouhá chvíle, pilně ve třídě pracujeme, vyrábíme, tvoříme, malujeme, povídáme si – zkrátka děláme vše, aby nám tu spolu bylo dobře.

Pojďte se teď s námi ohlédnout za uplynulými měsíci a podívat se na to, co všechno jsme od začátku školního roku zažili:

„Spolu a společně“ – dopolední adaptační aktivity na kempu. Společně jsme soutěžili, skládali skřítka z přírodnin a pekli buřty. Na závěr jsme dostali i malou odměnu.

Bramboriáda“ – projektové dny, při kterých jsme plnili různé úkoly, např. jsme třídili brambory podle velikosti, měřili je, ukazovali si, jak vypadají, a jak se pěstují. Za třídu jsme si vyrobili i kostým „Veselých brambor“ a zkusili oloupat nejdelší bramborovou slupku.

„Podzimní den v lese“ – jsme strávili na Svatém Hubertě v úterý 24. října. Nechyběla procházka lesem ke krmelci, pozorování zvířat, poznávání stromů, povídání si o přírodě, prohlídka loveckého zámečku a také posezení u ohýnku s buřty.

„ Týden s dýněmi“ – začátek měsíce listopadu jsme věnovali dýním. V rámci vyučování, zvláště praktické výchovy, jsme pekli dýňové muffiny a tvořili z papíru a lepidla krásné výrobky.

„Dřevohraní“ – bylo další zajímavou a velice nevšední akcí ve škole. Při třídním projektu jsme pracovali se dřevem a vyrobili si vlastní domeček. Děti práce se smirkovým papírem, barvami velice bavila. Jeden den jsme navštívili i místní truhlárnu a na vlastní oči viděli, jak se s takovým materiálem pracuje.

Na závěr připojujeme i fotografie ze třídy, z běžné denní výuky, s přáním hezkých nadcházejících dní plných pohody a těšení se na Vánoce.

                                                                                                                                                                                              Lucie Krausová Kabátová

Fotografie naleznete zde: www.rajce.idnes.cz/zmap/album/rt-zss-zari-listopad-2023

 

 

Zpět