Září 2023

12.10.2023 13:50

„Hola, hola, škola volá!!!“

Je tady 4. září a pro nás se otevřely dveře naší školy. Škola byla pro nás opět moc pěkně připravená. Sešli jsme se ve třídě a poté bylo slavnostní zahájení školního roku v krásně vyzdobené tělocvičně. V letošním roce k nám do třídy přišli dva noví žáci – Fanoušek a Štěpánek, ale také tři žáci odešli do červené třídy.

A co jsme všechno stihli v měsíci září?


Adaptační aktivity

Tyto aktivity probíhají každoročně na začátku školního roku, a my, co jsme ve škole déle, se na ně vždy moc těšíme. V rámci těchto aktivit jsme byli na vycházkách a to: na pláži Velkého rybníka, na Žulové stezce a v jesenickém kempu. Seznamovali jsme se s Jesenicí a jejím okolí. Během těchto aktivit jsme se navzájem poznávali, hráli jsme hry zaměřené na vytváření vztahů žáků ve třídě a také jsme soutěžili. Bylo vše prima a nám se moc líbilo.

Exkurze v prostorách DM – „Technika do škol FabLab University kamion“

Tato exkurze se uskutečnila 20. září a vůbec jsme netušili, co nás čeká a byli jsme moc zvědavi, co bude. Čekalo na nás velké překvapení, když jsme přišli do areálu DM. Stál tam kamion a v něm byla umístěna místnost s několika počítači, byly zde 3D tiskárny, laser a také ukázky výrobků z 3D tiskáren. My sami pod vedením lektorů jsme si vyrobili s pomocí PC a 3D tiskárny štítek na klíče. Vše bylo úžasné a pro nás úplně nové. V závěru exkurze jsme se mohli pokochat krásným autem – elektromobilem. Celé dopoledne uteklo velmi rychle a nám bylo líto, že musíme zpátky do školy.

 

Také jsme se samozřejmě začali učit, opakovali jsme si učivo z předešlých ročníků a seznámili se s novou paní učitelkou, která nás učí předměty: IkT, TV a Mat.

                                                                                                                                                                                                  Mgr. Olga Hanauerová

Fotografie naleznete zde: www.rajce.idnes.cz/zmap/album/zs-i-zari-2023

 

 

 

Zpět