ZA DOMÁCÍMI ZVÍŘATY DO ORÁČOVA

27.06.2014 17:06

V úterý 17. června jsme se neučili. Naplánovali jsme si exkurzi za domácími zvířaty do Oráčova. Naše první cesta vedla do jesenického obchodu, abychom koupili nějaké dobroty pro zvířátka. Pak už jsme vyjeli školním autem plni očekávání.

Obešli jsme si oráčovskou náves, došli jsme k místní školce a obchodu. Pak už jsme se těšili na zvířátka.

Prohlédli jsme si zblízka ovce a berana, králíky, slepice a kohouta. Ze stříšky králíkárny nás celou dobu bedlivě pozoroval kocour. Ale to nejlepší nás teprve čekalo! Devět štěňátek hrubosrstého jezevčíka!!! Štěňátka se narodila fence Káče 1. května. Ačkoli byla ještě velmi malá, řádila bez přestání. Byly to opravdu sportovní výkony - běh, cval, trysk, skok, pelášení, dále také různé pády, útoky mezi sebou i tryskové útěky do dálky, ohryzávání květin, probíhání v tunelech mezi vzrostlými květinami ke zděšení majitelky domu. Zkrátka vše, co lehká psí atletika obnáší. Přitom všem bylo opravdu velmi těžké je vyfotit. No prostě podívejte se sami!

Když jim konečně začaly docházet síly, dostala štěňátka svačinku a ukázala nám „ sluníčko“. Pak už honem spát do boudy své maminky. Za chvíli všechna štěňátka spala, jako když je do vody hodí.

Hraní s devíti neposednými „čertíky“ vyčerpalo i nás. Posilnili jsme se svačinou a odpočinuli jsme si. Někdo si pohrál s míčem, někdo se pohoupal na houpačce a pak už hurá na oběd do školy.

Byl to moc hezký výlet. Komu se povede pohrát si s devíti štěňaty?

Mgr. Markéta Uhrová

Zpět