Vyučování ZŠS II - listopad 2017

18.12.2017 08:22

V hodině Počtů nejenom počítáme v oboru do 5, 20 a 100, ale součástí jsou také relaxační chvilky. V geometrii modelujeme křivé a přímé čáry, učíme se rýsovat přímé čáry, přímky a úsečky. Jednou z relaxačních chvilek byla práce s 28 plastovými kelímky, ze kterých žáci postavili pyramidu. Zdeněk a Miroslav byli při stavění úspěšní, což dokazují fotografie.

V rámci předmětu Pracovní výchova poznáváme různé druhy technických materiálů, seznamujeme se s jejich vlastnostmi

a užitím v praxi. V nově vybavené dílně jsme opracovávali dřevo pilníkem. Z tohoto dřevěného komponentu vznikl vánoční svícen.

Vystřižené papírové šablony hvězdiček sloužily k ozdobě velkých skleněných lahví, které jsme natírali bílým balakrylem a přizdobili jsme je stříbrnou mašlí, řetízkem a plastovými hvězdičkami. Vznikla tak „zimní lucernička se svíčkou“, kterou jsme si v menší podobě odnesli domů na první adventní neděli.

Pracovali jsme také s textilem (fleecová deka), učili se měřit krejčovským metrem a stříhat tento materiál. Nastříhali jsme si šály, které použijeme na vánoční vystoupení s čepičkami.

Terakotové keramické květináče jsme natírali bílým balakrylem, temperami dokreslili detaily a ze zimní rukavičky vytvořili čepičku. Tak vznikl

usměvavý "Sněhuláček – panáček", kterého jsme darovali našim rodičům.

 

                                                                                                                                                                                            Mgr. Dagmar Jiroušková

 

Fotografie naleznete zde: zmap.rajce.idnes.cz/Vyuka_ZSS_II_-_listopad_2017/

 

Zpět