VÝLET DO FANTASY GOLF PLASY

20.10.2014 18:26

Ve středu 15. října jsme se se žáky ze školní družiny a internátu vydali na první společný výlet do Plas, kde jsme navštívili Fantasy golf. V areálu se nachází hřiště s osmnácti jamkami, které obsahuje tři atrakce v jednom – Adventure golf, ZOO a botanickou zahradu. Fantasy golf je koncipován jako cesta kolem světa, každá jamka představuje jednu z devíti zemí všech světových kontinentů, s faunou a flórou, která tam patří.

Kolem desáté hodiny dopolední nás naši řidiči školními auty začali navážet do Blatna, odkud jsme dále pokračovali vlakem do Plas. V Blatně na nádraží se spustil prudký déšť, takže nás všechny přepadly obavy, jak ten náš výlet dopadne. Během cesty však déšť ustal a my jsme šťastně dorazili k areálu. Ale deštivé počasí se nechtělo jen tak vzdát. Po vstupu do areálu opět začalo drobně pršet, ale tento nečas jsme přečkali v krásném Korunovačním sále a zatím zde poobědvali.

Po zahájení hry se najednou mraky rozestoupily a po celé odpoledne krásně svítilo sluníčko. Děti si hru náležitě užily a radovaly se z každého úspěšného úderu, po kterém skončil míček v jamce.  Ze ZOO nejvíce děti zaujaly sovy a opice. Bohužel se nám nepodařilo zahlédnout tygry, protože měly zrovna dobu páření a byli schovaní.

Celý areál Fantasy golfu je velmi pěkně řešený, pro veřejnost zábavný i poučný. Ani se nám nechtělo s hrou končit, ještě bychom si také vše potřebovali více prohlédnout, ale bohužel jsme se museli vydat včas na nádraží, kde na nás čekal vlak, který nás odvezl zpět do Jesenice. Naše počáteční obavy z počasí se brzy rozplynuly a nakonec jsme si všichni užili pěkný výlet.

Libuše Šmausová, vedoucí vychovatelka

Zpět