Vánoční besídka pro babičky

19.12.2018 09:12

V posledním týdnu před vánočními prázdninami, ve středu 19. prosince, jsme opět pozvali k nám do školní družiny babičky z Domu s pečovatelskou službou Jesenice na předvánoční posezení. Babičky se s námi velice pěkně a příjemně přivítaly s konstatováním, že se k nám už moc těšily. Naši žáci s p. vychovatelkami si opět připravili vystoupení, které nacvičovali několik týdnů předem. Nejprve několik žáků zatančilo vánoční zumbu, poté následovala dramatizace pohádky „O dvanácti měsíčkách“, na motivy hudební pohádky Zdeňka Svěráka. Na závěr žáci zazpívali „Zimní příběh“, který se skládal z několika zimních a vánočních písní a koled. Žáci popřáli všem veselé Vánoce a šťastný nový rok a rozdali babičkám malé dárečky.

Po vystoupení jsme ještě všichni společně poseděli a ochutnali vánoční pečivo, které napekli částečně žáci z Praktické školy a ruku k dílu přidali také někteří žáci při pečení ve školní družině. Za pozvání žáci obdrželi finanční částku a domluvili jsme se, že za to pro žáky uskutečníme nějaký výlet nebo návštěvu divadelního představení. Pro nás pro všechny však největší odměnou bylo konstatování babiček, a nesmím zapomenout ani na jednoho dědečka, že se jim u nás moc líbilo a už teď se těší na další setkání.

Po odpolední svačině k nám do školní družiny přišel Ježíšek a přinesl dětem spoustu dárků.

Před jejich rozbalováním jsme si nejprve vyzkoušeli několik vánočních zvyků, každý si pustil svoji lodičku, zaházel střevícem a také jsme rozkrojili jablíčko s očekáváním, zda uprostřed bude hvězdička, abychom měli v novém roce hodně štěstí. Přejeme šťastný, pohodový

a úspěšný rok 2019 všem!

                                                                                                                                                                                                                                                    Libuše Šmausová

 

Fotografie naleznete zde: zmap.rajce.idnes.cz/Vanocni_besidka_pro_babicky_2018/

 

Zpět