Vánoční aranžování s ISŠ Jesenice

13.12.2017 10:39

Další naší skoro tradiční akcí školy, které se v době adventu zúčastňujeme, je vánoční aranžování s ISŠ Jesenice. V letošním roce proběhla organizační změna, soutěž tentokráte proběhla v Kulturním centru v Jesenici. Soutěžila dvě družstva – žáci ze ZŠ II a PrŠ. Před samotným vyráběním tří soutěžních úkolů nás uvítala paní ředitelka ISŠ Jesenice Mgr. Eva Tomková, která všechna družstva s jejich doprovodem srdečně uvítala, vysvětlila stručně jednotlivé soutěžní úkoly a popřála všem hodně štěstí při samotném vyrábění.

Žáci si vylosovali čísla, pod kterými celé dopoledne i kousek odpoledne, soutěžili. Pracovali

u stolů s nutným vybavením na vyrábění – zahradnické nůžky, nůžky na kov, tavicí pistole, dále si mohl každý dle libosti všechny výrobky přizdobit různými vánočními motivy – větvičkami, mašlemi, šiškami, kouličkami, vybrat si různé barvy adventních svíček…

Prvním úkolem byla vánoční girlanda, která se může použít na stůl či zavěsit na dveře. Tento soutěžní úkol byl nejnáročnější ze všech třech úkolů, trval všem soutěžícím poměrně dlouhou dobu. Druhým úkolem byl ozdobný truhlíček s adventními svíčkami na stůl a třetím úkolem bylo ozdobení vánoční tašky.

Všem se díla podařila, každý do toho vložil něco ze sebe. A výsledky pak stály za to! Získali jsme třetí místo v kategorii družstev ve složení – Roman Döme, Marie Benešová a Kristýna Glaserová. V kategorii jednotlivců jsme získali první místo v zastoupení Marie Benešové. Všichni soutěžící dostali upomínkové předměty a drobné odměny za soutěžení. Ten, kdo získal stupně vítězů, dostal i krásné věcné ceny.

Celé dopoledne i odpoledne o nás bylo výborně postaráno. Byla možnost se občerstvit chlebíčky, zákusky, kávou nebo čajem.

Chtěly bychom poděkovat a pochválit naše žáky za skvělou reprezentaci školy a můžeme se těšit určitě na další ročník této předvánoční akce.           

                                                                                                                                                                    Mgr. Renáta Jílková, Mgr. Jitka Lacinová

 

Fotografie naleznete zde: zmap.rajce.idnes.cz/Vanocni_aranzovani_s_ISS_Jesenice_-_13._12._2017/

Zpět