VÁNOČNÍ ARANŽOVÁNÍ 2015

12.12.2015 21:50

V rámci předprofesní přípravy se šest žáků zúčastnilo dne 9. 12. 2015 vánočního aranžování v ISŠ Jesenice. Aranžování bylo pojato jako soutěž dvou až tříčlenných družstev. Žáci naší školy soutěžili ve dvou družstvech. První družstvo bylo složeno z žáků ZŠP. Druhé družstvo bylo složené ze zástupců PrŠ.

Soutěžilo se nejen v rámci vytvořených skupinek, ale také jednotlivci měli šanci ukázat své estetické cítění a nadání ve zdobení vánočních dekorací.

Soutěž se skládala z plnění tří úkolů. Všem úkolům předcházela praktická ukázka a cenné rady, které tak mohly žákům pomoci při samotném tvoření jejich výtvorů. Prvním úkolem bylo aranžování malého truhlíku např. na okno, parapet apod. Druhým úkolem byla vánoční girlanda, která by mohla mít využití na stůl či jako závěs na dveře. A posledním třetím úkolem bylo aranžování ozdobné koule, která byla zdobena v rámci tzv. floristiky. Každý výtvor byl hodnocený odbornou porotou, která bodovala u každého všechny jeho výrobky.

Kromě naší školy se tohoto vánočního aranžování zúčastnili žáci ze Základní školy a mateřské školy Jesenice, Základní školy praktické Podbořany a Základní školy a mateřské školy z Čisté. Celkem bylo 10 družstev.

Ačkoliv jsme se neumístili na žádném stupni vítězů, tak jsme se vánočně naladili a především jsme si tento den společně užili.

Výrobky si žáci mohli vzít s sebou domů, kde jim jistě udělají tyto dekorace náležitou parádu. Rádi se opět zúčastníme některé podobné akce tohoto zaměření.                                                                                                                    Mgr. Renáta Jílková

fotografie zde:www.zmapjesenice.cz/fotogalerie/

 

Zpět