Únor v ZŠ I.

04.03.2024 08:34

Únor

Únor bílý, pole sílí,
říká staré přísloví.
Sníh však není, slunce pálí,
kde je bílo? Kdo to ví?

Nedá se však nic dělat, asi máme letos již po zimě a zimních radovánkách, ale nám to nevadí, protože na nás čekaly jiné, stejně pěkné a zábavné aktivity. Tento měsíc jsme sice zahájili tak trošku odpočinkem, jelikož po rozdání vysvědčení nás čekaly pololetní prázdniny, ale ihned po nich jsme se opět dali pilně do práce.

Byl zakončen projekt „Korunka ke korunce“. V rámci tohoto projektu jsme plnili různé úkoly a činnosti, které pro nás připravila paní učitelka Veronika Součková. Povídali jsme si o penězích – kde a jak vznikly, o obchodování, o riziku půjček a dalších věcech, které se týkají finanční gramotnosti. V tělocvičně na nás čekal malý dřevěný obchůdek s různým zbožím a my jsme si zahráli na prodavače a kupující. Nakupovali jsme, prodávali, platili, počítali a bylo to moc fajn. Také zde byla připravena magnetická tabule s kartami, na kterých byly znázorněny různé položky, které se týkaly příjmů a výdajů domácnosti. My jsme si vyzkoušeli řazení těchto položek a vytvořili tak rozpočet domácnosti. Také jsme si všichni vyrobili svojí vlastní kasičku na peníze, kterou jsme si odnesli domů a svoji velkou společnou třídní bankovku, a tu jsme si vystavili ve třídě. Všechny činnosti se prolínaly napříč jednotlivými předměty a my jsme si je výborně užili. Za úspěšné splnění všech úkolů a aktivit dostala každá třída diplom a čokoládové mince.

A co bylo dál? Začali jsme si vyrábět a shánět masky na školní karneval, který pro nás jako každoročně připravily paní vychovatelky ze školní družiny.

Letošní téma karnevalu bylo: „Řemesla v Jesenici“. Opět se nám předvedly krásné masky – zedníci, zahradníci, kuchaři a mnoho jiných nápaditých masek. Karneval se vydařil, všichni jsme si zatancovali, zasoutěžili a užili si hezké dopoledne.

Pak na nás čekaly jarní prázdniny, ale než jsme se v pátek rozešli, byla vyhodnocena výtvarná soutěž na téma: „Nejkrásnější sněhulák“. Tuto soutěž pro nás vymyslela paní ředitelka a na chodbě před tělocvičnou se objevilo velké množství prací, ze kterých se na nás dívalo mnoho nejrůznějších sněhuláčků. Vybírat toho nejhezčího bylo opravdu moc a moc těžké, jelikož všechny práce byly opravdu vydařené. Přesto my jsme měli velikánskou radost, naše třída totiž vyhrála. Vytvořili jsme společně velkého krásného sněhuláka.

Celý únor jsme se také pilně učili a opět nás naší výukou doprovázel náš malý robůtek, tentokrát jsme pro něj postavili město se silnicí a mosty.
Mgr. Olga Hanauerová

 

Fotografie zde: www.rajce.idnes.cz/zmap/album/unor-v-zs-i

Zpět