Únor 2018

06.03.2018 13:19

Stalo se již tradicí, že se školou jezdíme na divadelní představení "Honzy Krejčíka" do Rakovníka. Letošní představení se uskutečnilo v Kulturním centru Rakovník dne 6.2.2018, mělo název ,,Co se vleče, neuteče!” Již tradičně jsme si představení Honzy užili, poslouchali jsme písničky (Den a noc, Zdravení – zdravení) a doprovázeli je pohybem.

Nemůžeme opomenout hydroterapii, které se zúčastnili (14. 2. 2018) s naší třídou i žáci PrŠ. Opět jsme si užili radovánek ve vodě, po úvodním protažení a rozcvičení jsme si zahráli hry (Ovečky, Koníci, Sbírání zvířátek). Zopakovali jsme si položení na vodu s pěnovou oporou (postýlka) a práci nohou. Své tělo jsme si nechali promasírovat v masážní vaně.

Již tradičně se v naší škole uskutečnil dne 15. 2. 2018 "školní karneval". Celoškolní projekt EVVO ,,Dobrodružství se zvířátky pana Krbce” se stal hlavním tématem letošního karnevalu. Při promenádě masek jsme mohli vidět bílé paní, zvířátka, strašidla, ale i turisty, kteří se vydali na hrad Kulíkov. Prostředí tělocvičny bylo vyzdobeno krásnými kulisy a jako vždy měly paní vychovatelky připraveno spoustu her, do kterých jsme se s nadšením zapojili. Nejenom taneční diskotéka, ale i aktivní pohyb při soutěžích byl součástí karnevalu. Žáci naší třídy byli úspěšní, na 1. místě se umístil Tuan (Bílá paní) a na 3. místě byli Míra a Zdeněk (duchové Ruprechti).

Velmi pěknou akcí byla přednáška MUDr. Luhanové o zdravém životním stylu  "Chraň své tělo"(dne 16. 2. 2018). Součástí byla prezentace na interaktivní tabuli, ale i praktické činnosti (třídění obalů potravin a nápojů), do kterých se žáci aktivně zapojili. Na závěr přednášky jsme si mohli vybrat drobné odměny.

 

                                                                                                                 Zapsala:  Mgr. D. Jiroušková, tř.učitelka

                                                                                                                 Fotografie: D. Jiroušková, L. Perglová, V. Harvalíková - Oláhová

Fotografie naleznete zde: zmap.rajce.idnes.cz/ZSS_II._-_unor_2018/

Zpět