TŘETÍ KMD – BIOGRAF V DIVADLE JATKA 78

02.05.2017 17:04

Na to, jak to jaro zatím vypadá, jsme se do Prahy těšili s velkými obavami. Zima, vítr déšť se sněhem, tak vypadal letošní duben. O to víc, jsme byli potěšeni, že jsme vstávali do celkem prosluněného dne, s vyhlídkou poměrně teplého počasí.

Vyjeli jsme do Prahy po osmé hodině a naší první zastávkou bylo ZOO Podmořský svět v Holešovicích na Výstavišti. Cesta proběhla bez obtíží a my po desáté hodině již vstupovali do prostor Zoo. Celá expozice byla plná akvárií malých i obrovských a v něm plavalo spousty známých i naprosto neznámých ryb. Rozdělili jsme se na skupiny a plnili úkoly z pracovních listů, mladší žáci s paní učitelkami a starší samostatně. Ale všichni jsme vyhledávali zadané informace, abychom vyluštili tajenku živočicha, který žije v nádrži ve stylu bájné Atlantidy.  Starší žáci vyplňovali údaje o žralocích a byli také velmi šikovní. V Mořském světě jsme viděli také velmi zajímavé modely majáku, pirátské lodi i jeskyně. Zjistili jsme, že největší nádrž, kterou obývají žraloci, má objem 100 000 litrů mořské vody. Zhlédli jsme edukační program Pod mořskou hladinou, který nám přiblížil podmořské natáčení a fotografování.

Potom už nastal čas vše vyhodnotit, tajenkou v pracovních listech mladších žáků byl OSTROREP, který patří do skupiny klepítnatců. K polednímu odpočinku jsme se přesunuli do blízkého McDonalds´. Tam jsme se naobědvali, koupili si i nějakou zaslouženou odměnu a odpočinuli si. Potom už jsme jeli k divadlu. Jaké bylo naše překvapení, když jsme zjistili, že Divadlo Jatka78 sídlí přímo v holešovické tržnici v místě bývalých pražských jatek!

S představením BIOGRAF jsme se vydali do časů, kdy kino bylo ještě biograf. Dříve byl totiž film černobílý, němý a s titulky mezi dějem. Hudbu tenkrát zajišťoval jen klavírista pod plátnem na jevišti.  Žádné stereo, žádné reprobedny, jak známe dnes z moderních multikin.

V závěru představení jsme si mohli také prohlédnout zákulisí tohoto velmi netradičního divadla. A pak už jsme spěchali zpět k autu a hurráá do školy.

Celý den jsme měli krásné počasí a náš letošní třetí výlet s Klubem mladého diváka se opět vydařil skvěle!

Mgr. Markéta Uhrová

Zpět