Třetí KMD - Bedřich Smetana: The greatest hits v Divadle ABC

13.02.2018 13:17

Už potřetí jsme se v tomto školním roce těšili na výlet do Prahy, ale co zažijeme, to jsme vůůůbec nečekali!

Ráno jsme vyjeli školním autem do Rakovníka, kde jsme přestoupili do autobusu Anexia a vyjeli směr Praha. Jako náhradníci s námi poprvé jela Eliška a David. Eliška byla v Praze poprvé, a tak se moc těšila. Obzvláště v metru se jí líbilo. Dojeli jsme na Můstek a jen několik málo metrů od východu z metra je Motýlí dům Papilonia, který sídlí v hračkářství Hamleys. (Je to velmi slavné anglické hračkářství a jediné ve střední Evropě. Majitel této firmy William Hamley začal prodávat hračky již v roce 1760.) Museli jsme projít celým přízemím, a když jsme vstoupili do haly, zjistili jsme, že to není obyčejné hračkářství. Před námi stál krásný Benátský kolotoč jako z pohádky. Byli na něm koně a kočáry pro prince a princezny. Kromě hraček tam bylo mnoho atrakcí a zábavy pro děti i dospělé. My jsme se dočetli, že za většinu atrakcí je nutné zaplatit. Nakonec se stalo kouzlo, kde jinde, když ne v hračkářství, a my jsme mohli vyzkoušet všechny atrakce zdarma. No není to zázrak!!! Tak jsme bloudili v zrcadlovém bludišti, v zrcadlovém sále jsme se prohlédli v široké, dlouhé, zdvojené nebo jinak upravené podobě, nabírali a vyklápěli míčky lžící bagru, vyzkoušeli jsme si závodní okruh s auty, jeli toboganovou skluzavkou. Mezitím jsme viděli spoustu hraček a filmových postav v životní velikosti. No to bylo super!

Byli bychom tam samozřejmě do noci, ale bylo toho před námi ještě moc. V Papilonii jsme si prohlédli volně létající motýli pěkně zblízka. Viděli jsme kukly i líhnoucí motýly. Klidně se na nás i posadili, vůbec se nebáli.

Už nám zbýval čas jen na přesun do Vodičkovy ulice, kde jsme se naobědvali v naší oblíbené Bageterii Boulevard. Poté už nás čekalo divadelní představení Bedřich Smetana: The Greatest Hits v Divadle ABC.

Jednalo se o komedii s živou kapelou, písničkami, tanci i šermy. Fiktivní divadelní soubor, který musí pro finanční záchranu divadla urychleně vymyslet, napsat a hlavně nazkoušet nové představení sestavené ze všech devíti Smetanových oper měl pěkně zamotanou hlavu. Obzvláště pokud má dodržet zadání japonského grantu a poskládat klasikovo dílo do jednoho velkolepého večera. Dovedete si představit, že to není vůbec snadné. Moc pěkné divadelní představení. Určitě se běžte podívat.

 A pak už jsme jeli rovnou do školy. Celý den jsme si skvěle užili, prostě na jedničku s hvězdičkou!!!!!

 

                                                                                                                                                                                        Mgr. Markéta Uhrová

Fotografie naleznete zde: zmap.rajce.idnes.cz/Treti_KMD_-_Bedrich_Smetana_The_greatest_hits_v_Divadle_ABC_-_13._2._2018/

Zpět