Školní rok 2021/2022 - duben

25.04.2022 07:33

Tento měsíc probíhal v duchu nadcházejících velikonočních prázdnin. Ve škole se konal „Den dveří dokořán“ a při té příležitosti proběhla velikonoční výstava, na kterou jsme vyráběli různé výrobky s jarní a velikonoční tématikou. Upekli jsme si velikonočního beránka a velikonoční vajíčko z piškotového těsta, které jsme si odnesli domů.

7. dubna před Velikonocemi se konal „Den pro zdraví“. Jak už napovídá sám název, aktivity, které jsme plnili se týkaly zdravého životního stylu. V rámci jednotlivých předmětů jsme se vážili, měřili jsme se, tvořili pyramidu potravin, sestavovali jsme si zdravý jídelníček, také jsme si povídali o významu ovoce a zeleniny v našem jídelníčku. Paní učitelka nás naučila básničku o skřítkovi Zdravínkovi. Největší zážitek byl pro nás připraven v tělocvičně, kde pro nás žáci SŠ s paní učitelkou přichystali různé činnosti – měřili jsme si tlak, zkoušeli jsme jezdit na invalidním vozíku, cvičili jsme na Bosu, zkoušeli jsme si resuscitaci. Všichni jsme obdrželi diplomy a něco zdravého sladkého. Úplným zakončením byla odměna v podobě ochutnávky různých ovocných, zeleninových a těstovinových salátů, které pro nás připravili žáci PrŠ v rámci předmětu vaření.

Po Velikonocích v pátek 22. dubna nás čekalo úžasné představení ve škole. Přijel k nám Honza Krejčík, který pro nás připravil pásmo plné písniček a povídání na téma „Abeceda slušného chování“. Toto představení bylo moc pěkné, nám se moc líbilo a na konci jsme se s Honzou všichni vyfotili.

Fotografie naleznete zde: zmap.rajce.idnes.cz/ZS_I_-_duben_2022/
 

Zpět