Říjen 2019

30.10.2019 11:17

V měsíci říjnu se v naší škole uskutečnila spousta zajímavých akcí, kterých jsme se aktivně zúčastnili.

Dne 15. 10. 2019 jsme se těšili na divadelní představení Honzy Krejčíka v KC v Rakovníku. Čekalo na nás spoustu legrace, pohybu s písničkami a fotografování s Honzou. Zážitkem pro nás byla i jízda vlakem.

Ve čtvrtek 17. 10. 2019 jsme se aktivně zúčastnili dopoledne v rámci Paralympiády. V tělocvičně jsme se snažili podat co nejlepší výkony při tělovýchovných disciplínách a ve školní družině jsme se zaujetím poslouchali přednášku Denisy Pecinové. Ti nejlepší získali diplom a drobné odměny. Bylo to vydařené dopoledne.

V počtech jsme si zahráli domino a zopakovali si pojmenování základních geometrických tvarů.

V rámci celoškolního projektu EVVO  „Zahradníkem po celý rok” jsme se seznámili s hydroponií a prakticky si vyzkoušeli, jak se rostliny tímto způsobem pěstují.

V týdnu 21. – 25. 10. 2019 jsme se aktivně účastnili projektu „Týden s dýněmi”. Vyplňovali jsme pracovní listy, řešili křížovku, ve výtvarných činnostech tiskem z výšky vytvořili dýně a vyzkoušeli jsme si techniku frotážování. V rámci Pracovní výchovy jsme připravili pomazánku z dýně a v tvořivých dílničkách jsme vydlabali společnými silami halloweenskou dýni. Vyvrcholením týdne byla ochutnávka všech připravených dobrůtek a jejich bodové ohodnocení.

                                                                                                                                                                                            Mgr. Dagmar Jiroušková

Fotografie naleznete zde: zmap.rajce.idnes.cz/ZSS_II._-_rijen_2019/

 

 

                                                         

 

 

Zpět