První KMD - Lipany v divadle Minor

24.10.2017 19:52

„Už se moc těšíme,“ řekly Anička a Terezka, nové členky Klubu mladého diváka. A dočkaly se. V úterý 24. října jsme se vydali do centra naší stověžaté matičky a otevřeli tak 10. ročník Klubu mladého diváka na naší škole.

Vyjeli jsme hned ráno školním autem až k Nové budově Národního muzea, kde byla otevřená výstava Noemova archa.  Tato zoologická expozice nás na dopoledne vtáhla do fascinujícího světa živočichů, kteří obývají nebo obývali naši planetu. Expozice nás provedla přes soutěsky a horské vrcholy, po ostrovech Karibiku či Madagaskaru, tajuplným podmořským světem, severskými pastvinami i dalšími kouty naší planety, které obývají nebo obývali nejrůznější tvorové.

Pak jsme prošli Václavské náměstí, prohlédli jsme si zblízka sochu Svatého Václava a v ulici Vodičkova jsme si v poledne odpočinuli. Snědli jsme své svačiny a v Bageterii Boulevard jsme si koupili nějakou tu dobrůtku. Pak už to bylo jen malý kousek do Divadla Minor.

Nejdříve jsme se krátkou chvilku odreagovali v zábavném koutě Minoru a pak už byl čas si najít místo v hledišti.

Tentokrát bylo představení velmi dobrodružné. Jednalo se o příběh opravdového husity na pozadí bitvy u Lipan, který nám vyprávěl o svém životě – o životě Božího bojovníka. O tom, co zažil, čemu věřil, za co bojoval a koho miloval. A jak nakonec našel Království nebeské v očích své milé.

Po potlesku už jsme se těšili domů. To víte, celý den v Praze, to nás vždycky dost unaví. A tak jsme vyjeli směr škola. Byli jsme natolik plni dojmů, že jsme v autě ani neusnuli!!!

 

                                                                                                                                                                                            Mgr. Markéta Uhrová

Fotografie naleznete zde: zmap.rajce.idnes.cz/Prvni_KMD_-_Lipany_v_divadle_Minor_-_24._10._2017/

Zpět