První KMD - Divadlo Spejbla a Hurvínka - Ve dvou se to lépe táhne

18.10.2018 10:33

Rosničky nám avizovaly, že čtvrtek bude krásně slunečno.  Do Prahy jsme tedy vyrazili jen nalehko bez bund. Jeli jsme opět školním autem do Rakovníka a autobusovou linkou do Prahy. Poté jsme se vydali pěšky ke Staré čistírně odpadních vod, kde na nás již čekal sympatický mladý muž. Byl to průvodce a prošel s námi krásným historickým zařízením z přelomu 19. a 20. století. Dověděli jsme se, že už se zde natočilo přes sto šedesát filmů. Ti nebojácní se svezli na prámu v jedné z podzemních vodních nádrží, viděli některé funkční stoje a elektromotory (viz fotografie).

Po prohlídce jsme vyrazili do blízké Bageterie Boulevard, na naše oblíbené menu. Po zaslouženém obědě a oddechu jsme se došli k Divadlu Spejbla a Hurvínka, kde už se shromažďovali další diváci. Divadlo bylo poučné i zábavné současně, a tak uteklo jako voda. Pak už na nás čekala jen cesta školním autem zpět do Jesenice.

Při cestě domů jsme viděli i zapadající slunce a do školy dojeli už za tmy. Před školou ještě zaznělo, závěrečné třikrát „Hurrá“ a šlo se na večeři.

Další představení nás čeká už za měsíc a to Záhada hlavolamu.

 

                                                                                                                                                                    Mgr. Markéta Uhrová

 

Fotografie naleznete zde: zmap.rajce.idnes.cz/Prvni_KMD_-_Divadlo_Spejbla_a_Hurvinka_-_Ve_dvou_se_to_lepe_tahne_-_18._10._2018/

 

Zpět