PROJEKT DRAVCI - SOVY (LEDEN)

28.02.2017 19:28

Již tradičně jsme se všichni setkali ve školní družině. Projekt DRAVCI - SOVY zahájila p. ředitelka, Mgr. H. Vanická a Mgr. D. Jiroušková. Po úvodním motivačním rozhovoru a zhlédnutí prezentace o sovách, jednotlivé třídy obdržely složky s podkladovými materiály a úkoly, které plnily v průběhu týdne.

Dne 11. ledna zavítal mezi nás pan Pavel Wolejník, který přivezl s sebou Barnabáše, výra velkého Bubo- Bubo. Zda-li má tento dravec přirozeného nepřítele? Jakého věku se dožívá výr velký v zajetí? Jak dlouho vyčkává na kořist?

Znáte odpovědi na tyto otázky? My ano, navíc jsme se dozvěděli i spoustu dalších zajímavostí o této sově. Všichni jsme našli odvahu pohladit si Barnabáše, který vážil 4 kilogramy a jeho stáří je 7 let.

Aktivně jsme plnili jednotlivé úkoly (grafomotorická cvičení, omalovánky, znalostní test, čtení příběhu Jak se sovy učili zpívat, nácvik básně Sedí sova na stromě). Kolektivy tříd měly za úkol vyrobit výtvarné dílko libovolnou technikou.

Při závěrečném hodnocení jednotlivé třídy prezentovaly nejenom práce jednotlivců, ale především svoji skupinovou práci ,,Sova v zasněžené krajině“.

Fotografie ilustrují průběh projektu i závěrečná výtvarná dílka.

Fotografie: Mgr. Jiroušková, Bc. L. Krejzová

Zapsala: Mgr. D. Jiroušková

Zpět