Notička 2018

24.05.2018 06:17

Patnáct je tomu let, co ji spatřil tento svět……Koho? No přece naši milou Notičku. V letošním roce oslavila naše slečna své jubilejní 15. narozeniny.

24. května se konal již 15. ročník soutěžní přehlídky Notička. Musím však podotknout, že jsme letos měli ještě jedno malé kulaté výročí a to 10 let konání Notičky v KD Jesenice.

Naše milá Notička začínala před 15. lety v jesenickém kině, ale postupně se zvyšovaly počty účinkujících i diváků, a my jsme se do kina již nevešli.

Tak, jak nám Notička vyrostla do krásy, byl i letošní ročník moc hezký. Ohlasy ze stran účinkujících i ostatních zúčastněných byly velmi kladné a potěšující.

V letošním roce bylo téma přehlídky „ Na lidovou notečku“, a opravdu všichni se tohoto úkolu zhostili velmi pěkně a všechna vystoupení byla úžasná.

Zavítali k nám účinkující z Podbořan, Rakovníka, Žatce, Mašťova, Nového Strašecí a Kralovic. Celkový počet účinkujících byl 130.

Jelikož k lidové písni patří i lidová tvorba, rozhodli jsme se, že všichni účinkující dostanou perníkové medaile, které upekly paní učitelky, a každé zařízení dostalo zpěvník s lidovými písněmi.

Dárečky pro milé hosty a hlavní ceny pro účinkující, které vyrobila Jana Horáková, také sklidily velký úspěch.

Ozvučení jako každý rok zajišťoval p. Pavel John a občerstvení p. Alenka Johnová.

Závěrem bych chtěla ještě říct, že vyhrál úplně každý, všechna vystoupení byla moc pěkná a že se těšíme na další ročník soutěžní přehlídky.

Takže - Notičce třikrát Hurá! Hurá! Hurá!

 

                                                                                                                                                                                                        Mgr. Olga Hanauerová

 

 

Zpět