NOTIČKA 2017

20.05.2017 17:56

Ve čtvrtek 18. 5. 2017 se opět po roce uskutečnila naše tradiční školní akce Notička. Tuto akce mají na starosti vždy dvě paní učitelky – O. Hanauerová a M. Uhrová. Tématem letošní Notičky byla „Pohádka“. Zařízení, která dorazila ráno do KD v Jesenici, si připravila hezká vystoupení právě na toto téma. Naše škola vystoupila během dopoledne několikrát – účinkoval sbor Sluníčko, žáci ze ŠD s Večerníčkem a tanečně-pohybový ateliér (zumba).

Tento školní rok nás navštívila ZŠP Kralovice, která si připravila pohádkové pásmo písniček. S dalšími pohádkovými písničkami přijeli kamarádi ze ZŠ Podbořany. Dále tu nechyběl DD, ZŠ a SŠ Žatec, kde si žáci připravili opravdu pestrý program s několika pěveckými i tanečními vystoupeními. Jako velké překvapení byl tanec na píseň Boney M. Dvě vystoupení si připravila SŠ, ZŠ a MŠ Rakovník. Za doprovodu kytary a hezkého zpěvu jsme se přenesli

do pohádky „Zlatovláska“, ti menší z mateřské školy nám sehráli scénku na téma „Pohádková dovolená“. S další známou pohádkou vystoupil DD a ŠJ Mašťov, jednalo se o pohádku „Ať žijí duchové“ a zaznělo tu několik velmi známých písniček. Posledním zařízením, které je od Jesenice nejblíže – MŠ Oráčov – si připravilo pásmo písniček s pohybovým doprovodem „Z pohádky do pohádky“.

Přibližně za polovinou průběhu Notičky nás všechny čekalo překvapení v podobě mnicha Mastra Rumy, který přijel až z Vietnamu a v České republice byl na návštěvě. Nám dětem předal milé dárky – plyšáka a čokoládu, paní ředitelce také – finanční podporu pro školu. A proč především Master Ruma přišel? Aby nám všem popřál mnoho zdraví a štěstí do dalších let, a abychom byli všichni spokojení. Tohle překvapení jsme tedy nikdo z nás nečekal.

Pokud můžeme mluvit za nás žáky, tak bychom v příštím roce uvítali víc vystoupení, tedy účast více zařízení. Lidí mohlo být více. Líbila se nám taneční vystoupení, nejen ta naše, ale i ostatních škol. A to, co bylo nečekané a bylo velkým překvapením, tak návštěva Mastra Rumy.

I v letošním roce se Notička povedla a určitě se všem, tak jako nám, líbila.

Těšíme se na příští rok!

žáci ZŠ a PrŠ

fotografie zde: cms.zmapjesenice.webnode.cz/fotogalerie/

Zpět