NOTIČKA 2016

31.05.2016 07:30

Znáte tu typickou melodii z legendárního filmu Tenkrát na západě? Tu na foukací harmoniku? Tak přesně touhle písní se v letošním roce zahajovala již 13. Notička, soutěžní přehlídka škol a speciálních zařízení ve zpěvu a tanci, tentokrát na téma folk a country.

Poté zazpíval David Parpel (žák PrŠ) píseň od Boba Dylana Míle. Po úvodním přivítání všech v sále paní ředitelka školy Mgr. Hana Vanická pozvala na pódium všechny hosty. Pana starostu Ing. Jana Poláka, pana místostarostu Ing. Romana Valuše, paní porotkyni učitelku ze ZUŠ v Rakovníku Zdeňku Kapounovou a bývalou ředitelku naší školy Mgr. Annu Kuchařovou. Každý z nich velmi krátce popřál všem účinkujícím hodně zdaru při vystoupeních a ostatním v sále pěkný zážitek. Aby dostál závazkům i pan starosta, který každým rokem v úvodní části zpívá písničku, rozezpíval celý sál známou písní od táborových ohňů Bedna od whisky. Poté ještě paní ředitelka Mgr. Vanická poděkovala organizátorkám za přípravu celé akce.

V letošním roce bylo přihlášeno 6 zařízení a vystupovalo celkem 96 žáků a studentů. Mezi tradiční patří DD Nové Strašecí, ZŠP Kralovice, DD, ZŠ a SŠ Žatec, ZŠP Podbořany. Mezi nováčky tentokrát patřily děti z DD Mašťov.

A pak to vypuklo. První, jako každý rok, zpíváme my, Sluníčko Jesenice jako pořádající škola. Připravili jsme si písničky Nezacházej slunce (Žalman), Rovnou, Rodné údolí a zakončili jsme písní Dokud se zpívá (Nohavica). Naše žáky doprovázelo malé hudební uskupení ve složení housle, klavír, bicí. Všechny písničky se nám dle mého povedly.

V závěru paní porotkyně zhodnotila jednotlivá vystoupení a pochválila některé soubory. Všechna zařízení dostala te zpěvník country písní, malovaný obrázek a každý z účinkujících nějakou tu dobrotu a navrch ještě krásnou velikou koblihu.

Notičku vždy zakončujeme společnou písní. Tentokrát byla vybrána píseň Báječná ženská od Michala Tučného. Téměř 100 účinkujících na pódiu a ještě mnoho lidí v sále, to už je panečku nějaký sbor! Tak to vypadalo, že si ten den všichni náležitě užili. A jestli přijedou za rok zase? To nevím. Každopádně všichni jednohlasně tvrdili: „Přijedeme!“

Mgr. Markéta Uhrová, Mgr. Olga Hanauerová, organizátorky

 

Letošní ročník Notičky byl dle mého názoru velmi zdařilý. Přispělo k tomu i krásné prostředí nově zrekonstruovaného sálu KD, kde je mnohem lepší akustika, všichni účinkující byli velice dobře slyšet a všem bylo daleko lépe rozumět. Bylo vidět, že všichni si dali s přípravou vystoupení hodně práce. Náš pěvecký sbor Sluníčko měl moc pěkně zvolený výběr písní a jsem moc ráda, že jsem se mohla letošní Notičky zúčastnit nejen jako divák, ale i jako doprovázející houslistka.          

                                                                   Libuše Šmausová, vych.

Co je to NOTIČKA?

Notička ve zpěvníku? Ne, v tomto případě je to název soutěžní přehlídky pěveckých a tanečních souborů, která se konala již po třinácté v rekonstruovaném KD v Jesenici.

A jaké to bylo? Prostě skvělé, nádherné a úžasné!

Úvodní sólo na foukací harmoniku Tenkrát na západě“ navodilo takovou skvělou atmosféru a tak ohromilo, že snad v sále nikdo nedýchal, zaujatě poslouchal a nechal se unášet tklivými tóny harmoniky.

Sbor Sluníčko a sólo Davida s p.uč. Olinou bylo na úvod třešničkou na pomyslném dortu. A těch třešinek v průběhu dopoledne na dort přibývalo spoustu.

Všichni účinkující byli skvělí, výkony byly na vyšší úrovni než minulý rok. Takže závěrem, těšíme se na 14. ročník! 

                                                                        Mgr.  Dagmar Jiroušková, uč.

Letošní ročník Notičky byl z mého pohledu klidnější než předešlé ročníky. Délka celé akce byla dostačující a "tak akorát".  Ideální bylo nejen pro vystupující, ale i pro diváky, že nemusely být žádné přesuny a nemusela být akce rozdělena na dvě části. Vystoupení šla plynule za sebou, byla různorodá a každé speciální zařízení si připravilo na přehlídku  skvělé vystoupení. Hodnotím velmi kladně.

Mgr. Renáta Jílková, uč.

Letošní pěvecká a taneční přehlídka Notička se nesla v duchu country. Konal se již třináctý ročník. Pozvání na letošní Notičku přijala také spousta hostů a samozřejmě porota, které zde nesmí chybět. Jak je již zvykem, úvodní vystoupení zahájil pěvecký sbor ,,Sluníčko‘‘ z naší školy. Poté se již postupně střídaly školy se zpěvem country a folkových písní. Samozřejmě nemohla chybět hudebně pohybová vystoupení. Určitě nejvíce zaujalo taneční vystoupení našich žáků. V sále probíhala celý den úžasná atmosféra, všechny soubory se povzbuzovaly. Na závěr nemohla chybět společná píseň, tentokrát od Michala Tučného – Báječná ženská. Všichni se již těší na další ročník Notičky.

Mgr. Radmila Sunkovská, uč. 

Zpět