NETRADIČNÍ HODINY ČTENÍ

22.03.2015 16:26

 

Velkým překvapením v hodinách čtení byla práce s iPady.

Pod vedením lektorky PhDr. Lucie Rohlíkové, Ph.D., koordinátorka IT Jana Topinky a třídní učitelky jsme si vyzkoušeli učení hrou. Hledali jsme velká a malá písmenka (uklízení). K daným obrázkům (ovoce a zelenina) jsme přiřazovali a určovali počáteční hlásku a písmenko. Nezábavnější však bylo rozmluvení písmenek.

V další hodině čtení jsme se věnovali právě tomuto tématu ,,Mluvící písmenka“.

V kroužku na koberci jsme si přečetli písmena, vybrali, které se nám líbí nejvíce a dali se do práce. Velká tiskací písmenka jsme udělali pěkně barevná, použili jsme při zkrášlování písmenek techniku voskové rezervy.

Poté jsme vymýšleli slova, která na dané písmenko začínají. V aplikaci Chatter Pix nám paní učitelka vyzdobená písmena vyfotografovala a my jsme je pomocí detailů vyzdobili. Záleželo pouze na nás, jak písmena v dané aplikaci vyzdobíme.  Zda-li písmenko bude mít vlasy, oči, brýle, čepici, knírek, pusu či korunku. Poté jsme každý samostatně rozmluvili písmenko;

Anička tiskací písmeno H, Veronika tiskací písmeno P a Tomáš tiskací písmeno D. Bylo to velmi zábavné, vidět vyzdobené písmenko a navíc slyšet svůj hlas, který písmenko rozmluvil.

Na fotografiích uvidíte, jak se nám vše podařilo.

 

                         zapsala a vyfotografovala:  D.Jiroušková, tř.uč.

Zpět