NAMALUJ MI SLONA

20.05.2015 18:34

„V Muzeu budou sloni? Dvanáctýho?“ zatvářili jsme se vyděšeně na oznámení o připravované expozici v místním Muzeu. „ Nééé, jen obrázky.“ řekla paní Bílá, zástupce Muzea TGM v Jesenici a požádala nás o pěvecké vystoupení na vernisáži v úterý 12. května 2015.

Nelenili jsme a souhlasili. Vybrali jsme si několik písní z autorské dílny Uhlíře a Svěráka. Náš sólista David Parpel zazpíval píseň V komnatách a Edu vzali k fotografovi a Honza Slánský s Tomášem Böhmem písně Pod dubem a Dáme klukovi školy. Vystoupení se nám povedlo a myslím, že se líbilo i všem přítomným.

Potom už jsme měli možnost být mezi prvními, kdo uvidí slony v Jesenici! Jednalo se o soukromou sbírku pana Richarda Štefánka, která vyplynula z jeho lásky k přítelkyni. Výstava Namaluj mi slona vznikla díky sbírce uměleckých děl s tématikou slonů od známých výtvarnic a impulsem byla láska ke slonům. Sbírka nyní čítá okolo čtyřiceti obrázků, které jsou malované různými styly a technikami podle „momentálního nápadu a políbení múzy“.

Mně se sloni moc líbili, obdivovala jsem um všech výtvarnic. Doma jsem si zkusila jednoho slona nakreslit, ale vyšlo mi z toho úplně jiné zvíře. Takže podle rčení: Ševče, drž se svého kopyta. I já se budu držet své hudebky a budu o slonech jen zpívat a chodit se na ně dívat! Mgr. Markéta Uhrová

„To je on velký slon,

váží jako kamión.

Dlouhý nos a velké uši,

ty slonovi vždycky sluší!

To je on velký slon,

má kamarádů milión.“

 

Zpět