LISTOPAD 2015 V NAŠÍ TŘÍDĚ

03.12.2015 18:33

o   ETICKÁ VÝCHOVA

V rámci projektu ,,ETICKÉ VÝCHOVY“ jsme hráli hry v kruhu, učili se vzájemné komunikaci  a zopakovali jsme si části lidského těla. V pohybové chvilce jsme si zahráli hru Hlava – ramena. Hlavním tématem byl ,,Můj kamarád“ a úkolem bylo zjistit, jak známe svého kamaráda (spolužáka).  Naším úkolem bylo nakresli t– dokreslit detaily obličeje našeho kamaráda a zjistit, co má rád za hračku, jakou má rád barvu a jaké je jeho oblíbené jídlo. Na fotografiích sami uvidíte, jak se nám tento úkol podařilo splnit.

 

o   HYDROTERAPIE

Od měsíce září se hydroterapie uskutečňuje v prostorách Základní školy a mateřské školy speciální v Rakovníku.  Čtvrtého listopadu jsme se školním autem přepravili na hydroterapii. Velkou výhodou je bazén s posuvným dnem a sami uvidíte, jak jsme si užili celé ,,vodní“ dopoledne. Po rozcvičce a protažení těla jsme hráli hry ve vodě, hráli jsme si na vodní koníky, vytvořili si postýlku, vychutnávali vodu z chrliče a samozřejmě relaxovali v hydromasážní vaně. Dovádění ve vodě nám uteklo neskutečně rychle a těšíme se na další!

 

o   VÝTVARNÉ ČINNOSTI

Roční období – podzim – nás inspiroval k výtvarným dílkům.  Barvy podzimu – oranžovou, červenou, žlutou, zelenou jsme využili v tisku z výšky – otiskování houbiček na plochu čtvrtky, ze kterých jsme potom vystřihli podzimní listy. Při kresbě podzimního stromu hnědou tuší jsme využili linie a čáry. Otiskováním prstu jsme doplnili padající listí a výsledek byl téměř dokonalý!

Mgr. Dagmar Jiroušková, fotografie: D. Jiroušková, A. Kinská

foto zde:www.zmapjesenice.cz/fotogalerie/

Zpět