LETNÍ TURISTICKÝ POBYT 15.-16. 6. 2017

20.06.2017 12:16

Konečně se počasí umoudřilo a přeje nám do vyhlídky několik slunečných dnů. Tak snad to vyjde! Všichni už se moc těšíme. Čeká nás letní turistický pobyt a ten si vždy všichni užíváme.

Už od brzkého rána svítilo slunce a vycházka lesem na Drahouš byla překrásná. Mezi větvemi probleskovaly sluneční paprsky a připravené úkoly, jako by se plnily úplně samy a než jsme se nadáli, už jsme byli na Drahouši, kde nás jako obvykle přivítala paní Johnová s připraveným ohništěm. Mohli jsme si koupit i něco malého na zub. Letos jsme to využili, protože bylo velké teplo. Kdo si opekl buřta, mohl odpočívat na zahradě za budovou pohostinství, kde byl příjemný chládek i slunečník. Po krátkém odpočinku jsme se vydali na zpáteční cestu do školy na oběd.

Po obědě jsme všichni odpočívali a relaxovali při čtení pohádek a příběhů, to podle věku a zájmu dětí. Po odpočinku jsme se posilnili a už to začalo, přesun na kemp. Naštěstí jsme stany a batohy nemuseli vláčet pěšky, pan školník nám je navozil do kempu školním autem. V kempu jsme se rozdělili na skupiny. Starší žáci se dali s vervou do stavění stanů. Šlo jim to pěkně od ruky, vždyť to také nedělali poprvé! Mladší žáci si hráli, anebo jen tak nakukovali těm starším přes ramena. Jakmile se dostavěl poslední stan, tak jsme se ubytovali. Někteří ve stanu a někteří v chatkách. Po práci nás čekala večeře, gulášek s chlebem do ešusu, to jen tak někdo nemá. To byla zábava pro každého. Každý si totiž po sobě musel svůj ešus umýt! A věřte tou, že někteří to dělali poprvé.

Po večeři byl připraven večer plný zábavných her, který byl ukončen posezením u táboráku, společným opékáním buřtů a zpěvem oblíbených písní za doprovodu kytar.  Pohoda a veselá nálada se protáhla až do večerky ve 22.00 hod. Do postelí ani do stanů se ale nikomu ještě nechtělo. Noc byla teplá a klidná. Ráno nás probouzel zpěv ptáčků a šimrání slunečních paprsků. Teplý čaj a vydatná snídaně nás po ránu nabudily na další aktivity. Než by se napočítalo do sta, měli všichni sbaleno včetně stanů! To byla rychlost. Těšili jsme se na PŘEKVAPENÍ - čekaly nás další zajímavé činnosti – rýžování zlata. Všichni jsme se přesunuli na pláž Velkého rybníka, kde paní ředitelka s svojí zástupkyní a panem školníkem společně nachystaly pro každou třídu označené území s pokladem. Děti za pomocí sítek ve vodě nacházely malé drahokamy. Paní ředitelka vyhodnotila nejlepšího sběrače pokladů.  A co s těmi drahokamy pak všichni dělali? Kupovali si za ně zdravou svačinku v podobě ovoce, obložené bagetky a džusu dokud všechny drahokamy neutratili. Dětem i dospělým se tato neobvyklá činnost moc a moc líbila. Po zdravé svačince jsme si ještě chvilku pohráli na pláži a pak už jsme se rychle vydali do školy na oběd. Je přeci pátek odjezdový den. To budu mít doma, co vyprávět!  

 

Mgr. Jana Měchurová

Zpět