Letní turistický pobyt 13. - 14. 6. 2019

14.06.2019 06:04

Někteří žáci školy nemohli ani dospat, to jak se těšili na letní turistický pobyt. A co všechno žáci zažili? To byste se divili.

Na úvod LTP jsme se sešli v tělocvičně, kde jsme se seznámili s programem, nezapomněli jsme si připomenout bezpečnost a chování. A hurá do akce. Letošní přírodovědně turistický pobyt jsme zahájili školním kolem přírodovědné soutěže „Jesenické putování“, které se uskutečnilo v blízkém okolí školy. Celkem bylo 10 stanovišť a téměř 20 hlídek. Byly vyhodnoceny 4 kategorie a nejúspěšnější hlídky obdržely diplom a sladkou odměnu. Všichni účastníci poté byli odměněni nanukem, který přišel vhod, neboť nám počasí přálo a byl krásný slunečný den.

Po obědě jsme všichni trochu odpočívali a relaxovali - na Sluneční zahradě, ve školním dvoře, a v dalších prostorách školy. Po odpočinku jsme si dali svačinu a hurá do kempu. Všichni jsme se přesouvali pěšky. Někdo byl rychlejší, někomu to trvalo déle. Naštěstí jsme nemuseli vláčet pěšky stany a batohy, ty už nám naše svozové auto přivezlo dopoledne.

Stavění stanů jsme si náramně užili, byla u toho pořádná legrace. Po práci nás čekala večeře, ale ne ledajaká! Tentokrát jsme měli báječnou sekanou, kyselou okurku a chléb.

Po večeři byl připraven večer plný her, někdo hrál ping-pong, kopanou a někdo raději využíval nově vybudované dětské hřiště s klouzačkou a houpačkami. Samozřejmě nechybělo ani posezení u táboráku, společné opékání buřtů a zpěv oblíbených písní za doprovodu kytary. Skvělá nálada panovala až do večerky ve 22.00 hod.

Noc byla klidná a teplá. Ráno sluníčko vytahovalo děti ze stanů docela brzy. Všichni jsme se těšili na snídani a další program.

Čekaly nás další zajímavé činnosti – poslech různých zvuků a ruchů nejen z přírody. Každá třída dostala desky s úkoly, které plnila postupně během dopoledne. Starší žáci se mezitím dali do úklidu, bourali stany, uklidili naše „tábořiště“ a chystali se na návrat do školy.

Letošní letní turistický pobyt jsme si parádně užili a tak doufáme, že příští rok uskutečníme další.

                                                                                                                                                                                                          Mgr. Jana Měchurová

Fotografie naleznete zde: zmap.rajce.idnes.cz/Letni_turisticky_pobyt_13._-_14._6._2019/

 

Zpět