LETNÍ TURISTICKÝ POBYT 10.-11.6.2014

24.06.2014 17:15

 

S předpovědí velmi slunečných dní začal v úterý 10. června 2014 v ranních hodinách všemi žáky toužebně očekávaný letní turistický pobyt.

Zahájili jsme ho již tradiční vycházkou lesem na Drahouš. Žáci ZŠP II. s třídní učitelkou Renatou Jílkovou připravili trasu, aby ostatní žáci školy mohli plnit zajímavé přírodovědné úkoly.  Na Drahouši už na nás čekala paní Alena Johnová, která pro nás připravila úžasné zázemí v podobě napuštěných nádob s vodou na osvěžení, sportovního náčiní i relaxační zóny ve stínu s dekami. I přes velmi teplé počasí se všichni těšili na opékání buřtů a nákup drobných cukrovinek v Hostinci na Drahouši. Po občerstvení jsme se vydali lesem na zpáteční cestu do školy, kde už na nás čekali paní kuchařky s obědem.

 Po obědě jsme měli možnost relaxovat v okolí školy na Sluneční zahradě, ve školním dvoře, kde máme napuštěné bazénky s vodou a další možnosti odpočinku. Stejně nikdo nedokázal odpočívat v klidu, protože se všichni těšili - na koho? No přece na HASIČE! Sám velitel místního hasičského sboru pan Jan Karban st. nám předvedl velkou hasičskou cisternu, umožnil prohlídku hasičárny a samozřejmě nezapomněl všechny účastníky prohlídky pěkně pokropit.

Ochlazení proudy studené vody jsme posvačili a nedočkaví čekali ve školní družině na zahájení toho pravého stanování. Nejprve nás, menší žáky paní vychovatelka Líba Šmausová
a starší žáky paní učitelka Jana Měchurová, poučily o správném a bezpečném chování při stanování a pobytu v kempu v Jesenici a pak hurá na kemp. Nešli jsme si jen tak procházkou, ale hráli jsme šipkovanou a plnili zábavné úkoly. Ačkoliv bylo ještě dost teplo, cesta nám utekla jako voda. Zatím, co děti plnily úkoly, pan řidič Jiří Pleier navozil stany a všechny batohy do kempu. Jakmile dorazila poslední skupina, začali jsme stavět stany. To byla zábava! Někteří stavěli stan poprvé v životě. Všichni jsme si to užívali. Po práci nás čekala večeře, ale ne ledajaká! Večeři do ešusu hned jen tak někdo nezažije. A nám se to povedlo. Paní kuchařky nám uvařili špičkový guláš s chlebem, kterým spravedlivě podělila všechny účastníky letního turistického pobytu paní vychovatelka Irena Lebedová, a že to nebyla vůbec jednoduchá práce!

A co bylo po večeři? To by nikdo neuhodl. Paní vychovatelky ze školní družiny připravily zážitkový večer plný zajímavých kolektivních her, který vyvrcholil vodní bitvou. Děti si místo sladkých odměn vysoutěžily malé vodní bomby, které po sobě házely za velkého jásotu. Po bitvě nezůstaly suché ani paní učitelky ani paní vychovatelky. Náramně jsme si to užili.

Starší kluci pak připravili táborák, kolem kterého jsme si posedali a dali do zpěvu za doprovodu kytar, na které hrály paní učitelky Markéta Uhrová a Dáša Jiroušková. Děti si vybíraly oblíbené písně a všude panovala neskutečně dobrá a radostná nálada až do večerky ve 22.00 hod. Noc byla teplá a klidná.

Ve středu ráno nás okolo sedmé hodiny ranní postupně probouzely sluneční paprsky a zpěv ptáků.   Děti i dospělí pomalu opouštěli stany a připravovali se pod pergolou na snídani. Po snídani jsme začali s balením a bouráním stanů. Do svačiny jsme měli hotovo.

Po svačině jsme si ještě zahráli několik zábavných a pohybových her, mezi nimiž nechybělo ani přetahování lanem. Letní turistický pobyt v kempu v Jesenici jsme uzavřeli společným fotem a odchodem zpět do naší školy. Už teď se všichni těšíme na ten příští.          

Mgr. Jana Měchurová            

Zpět