Květen a červen v naší třídě

16.06.2023 13:57

V pátek 12. května jsme se téměř všechny třídy sešly v tělocvičně, kde proběhlo představení Honzy Krejčíka: „Abeceda slušného chování aneb učení se z polštářů“. V dalším týdnu proběhla již tradiční soutěžní přehlídka „Notička“. Vystoupení měla společné téma ročních období a moc se povedla. Na závěr jsme si všichni mohli zazpívat písničku „Náušnice z třešní“. Na konci května nás pak čekala velká oslava. Den dětí se uskutečnil v prostorách Domova mládeže a připraveny byly různé soutěže, přehlídka integrovaného záchranného systému – policejní auta, sanitka, velké hasičské auto, tvořivá dílnička. Vysoutěžili jsme si odměnu a na závěr i opekli buřty.

Ani ve třídě jsme při vyučování nelenili. V rámci pracovního vyučování jsme si na školním pozemku zasadili ředkvičky a salát, v hodinách smyslové výchovy uspořádali ochutnávku ovoce, a protože nám konečně začalo i hezké počasí, tak jsme si výuku zpestřili různými hrami na Sluneční zahradě a hřišti.

Ve středu 7. a v úterý 13. června jsme se vydali na výlety. Cílem bylo dojít za Velký rybník až k Hotelu Jesenice. Povedlo se! Naše námaha se vyplatila, v cíli naší cesty nás čekala svačina a zmrzlina. Dávali jsme také pozor, na koho cestou narazíme. Tak třeba u rybníka jsme viděli krásné labutě. Obě dopoledne jsme si náležitě užili a nezapomněli jsme si také udělat nějaké fotografie na památku.

                                                                                                                                                                                            Bc. Lucie Krausová Kabátová

Fotografie naleznete zde: zmap.rajce.idnes.cz/RT_ZSS_-_kveten%2C_cerven_2023/

 

Zpět