KVĚTEN 2016

12.07.2016 15:44

Naše milé maminky slavily druhou květnovou neděli svůj svátek. My je máme všichni velice rádi a jako poděkování za jejich lásku a péči jsme jim vyrobili dárek. Nejprve jsme si vyrobili z papíru korálky, které jsme poté navlékli na pevnou nitku. Vznikl z toho krásný náhrdelník.

Jedno krásné páteční dopoledne jsme si vyšli na exkurzi na Sběrný dvůr v Jesenici. Na novém a moderním sběrném dvoře nás přivítal pan správce, který nám vysvětlil, k čemu sběrný dvůr slouží a co vše tam můžeme dovézt. Toto téma nás velice zajímá, a tak jsme pečlivě poslouchali a vnímali každou informaci. Díky této exkurzi jsme si uvědomili, že naše každodenní třídění odpadů, které v naší škole dodržujeme, má velký smysl.

V rámci hydroterapie jsme zavítali do Aquasvěta v Chomutově. Někteří z nás tam byli poprvé, ale určitě ne naposledy. Krásné prostředí, teplá voda, skvělé tobogány, skluzavky - co víc si přát!!!

Jak se cítí nevěsta se ženichem při obřadu, kde si řeknou své ANO, jsme si vyzkoušeli při exkurzi na Městském úřadě v Jesenici. V obřadní síni nás přivítala paní matrikářka.  Podala nám nejprve všechny důležité informace, které s uzavřením manželství souvisí. Po vyčerpávajících odpovědích na naše dotazy nám poskytla obřadní síň k vyzkoušení této události.  Po počáteční nesmělosti jsme se nakonec vžili do "svatební" atmosféry a ukázali jsme si, jak celý obřad probíhá.

Poslední květnový den jsme se vydali na Expedici Petrohrad. Místo sluníčka nás doprovázel na cestě déšť. Ale my nejsme z cukru, a tak nám jarní deštík vůbec nevadil. Cestou jsme vyhledávali "kešky". To jsou schránky (např. krabičky), které jsou schované třeba v kmeni suchého stromu, a my je vyhledávali s pomocí instrukcí na pracovních listech. Této hře se říká Geocaching. Díky této hře nám cesta rychle utekla a my byli najednou v cíli naší expedice. Na konci trasy jsme ještě objali mohutný dub, abychom načerpali energii.

Zpět