KMD V DIVADLE A NA LETIŠTI

06.04.2013 17:13

Ve čtvrtek 19. března za mrazivého dne jsme vyrazili autobusem již v půl osmé na Letiště Václava Havla, kde jsme měli objednanou exkurzi. Ročně toto mezinárodní letiště odbaví mezi 11 – 12 milióny cestujících. Proto nás zajímalo, jak to tam vypadá. Na prohlídku do neveřejných prostor jsme procházeli přes bezpečnostní kontrolu, nesměli jsme mít s sebou zakázané předměty (zbraně a jejich napodobeniny, špičaté předměty, tekutiny, gely, apod.) nealkoholické nápoje byly povoleny. Pak jsme nasedli do letištního autobusu a přímo na plošině pozorovali leteckou dopravu a provoz letiště. Přílety a odlety, různé typy letadel, jednotlivé zaměstnance a jejich pracovní náplň. K tomu všemu nám povídala spoustu zajímavostí paní průvodkyně. Potom jsme se ještě byli podívat na letištní hasiče, na jejich techniku, auta a zázemí.  Ve stánku jsme si koupili malé upomínkové předměty a vydali se směrem do centra Prahy.

Autobus nás vysadil u hlavního nádraží a my prošli na Václavské náměstí. První zastávka byla v McDonaldu a po vydatném posilnění jsme se prošli až k Orloji. Protože jsme měli ještě čas, došli jsme až k Betlémské kapli. Ta bývá často pro veřejnost uzavřená, ale my jsme měli štěstí. Paní průvodkyně nám udělala krátkou a velmi poučnou exkurzi do naší historie.

Pak už jsme se vydali směrem do Divadla v Dlouhé na představení Hráči. Děj byl velmi aktuální. Hráči jsou hra o tom, jak podvodníci podvedou podvodníka. Máme pocit, že v současné době téměř není aktuálnějšího tématu. Doba se za 200 let bohužel nehnula a dnes vlastně žijeme v hodnotovém světě Gogolovy hry. V situaci, kdy si ani podvodník není jistý před ostatními podvodníky.

Potom už jsme se vydali k Masarykovu nádraží, odkud nás autobus odvezl zpět do Jesenice. Už se těšíme na příště.

                                               Členové KMD pod vedením Bc. Markéty Uhrové

Zpět