IV. KLUB MLADÉHO DIVÁKA - CHABRUS LINE

01.06.2014 20:28

S předpovědí slunečného dne jsme se 22. května 2014 vyletnili a vydali směrem ku Praze na poslední akci Klubu mladého diváka v letošním školním roce. Trochu nás překvapili policisté, kteří odkláněli dopravu ze silnice z důvodu autonehody a my museli jet jinou trasou.  Pan řidič nás odvezl na Hradčany ke Královské zahradě. Bohužel jsme zjistili, že dnes je zahrada z technických důvodů zavřená a tak jsme nelenili a vydali se na procházku přes Prašný most na nádvoří Pražského hradu. Obešli jsme Katedrálu sv. Víta a pokračovali okolo Daliborky až ke starým zámeckým schodům. Pokochali jsme se krásnou slunečnou vyhlídkou na Prahu a poznávali některé pamětihodnosti. 

Posilněni svačinou jsme se vydali zpět k Letohrádku královny Anny, kde na nás čekal pan řidič. Převezl nás na Náměstí republiky, kde jsme neodolali a navštívili klimatizované Palladium a v něm náš oblíbený McDonalďs. Někdo poobědval, někdo si dal zmrzlinu a někdo zvládl i obojí. 

Odpočinuli jsme si a vydali se do Celetné ulice do Wax muzea - muzea voskových figurín. V první části jsme viděli důležité postavy temného středověku v českých zemích, jako byl například Karel IV. nebo Rudolf II. V další části jsme objevili tatíčka Masaryka, Karla Čapka nebo dobrého vojáka Švejka.

Poznali jsme také několik sportovců, výtvarníků a důležité osobnosti světa kultury. Prohlédli jsme si světové diktátory a tyrany v čele s Adolfem Hitlerem, Mao Ce-Tungem, Klementem Gottwaldem a Vissarionovičem Stalinem.

Pak už jsme došli ke speciální hollywoodské filmové výstavě plné těch největších hvězd. Viděli jsme Brada Pitta a Angelinu Jolie, Bruce Willise, George Clooney, Nicole Kidman, Lady Gagu, Quentina Tarantina, Jacka Nicholsona a v neposlední řadě také E.T. mimozemšťana. Neodolali jsme a vyfotili si je fotoaparátem i do mobilu. Tato část výstavy se nám líbila asi nejvíce.

Potom jsme se prošli Staroměstským náměstím a pokochali se Pražským orlojem. Dál už jsme se vydali směrem k Divadlu v Celetné.

Představení Chabrus line bylo hodně taneční. Hlavním tématem byl konkurz do muzikálu. V konkurzu do světového muzikálu se na osm rolí přihlásilo jen šest uchazečů. Síto konkurzu musí být velmi husté, ale projít musí nakonec každý...

Herci se celé představení nezastavili a sklidili právem velké ocenění od všech diváků – bouřlivý potlesk. Potom už jsme pospíchali k autu a vydali se rovnou ke škole.

Byl to letos náš poslední výlet, ale už nyní vyplňujeme přihlášky, abychom mohli v září zase vyjet!

Mgr. Markéta Uhrová

Zpět