II.KMD - 2016/2017 SMOLÍKOVI A JEJICH PODIVUHODNÉ DOBRODRUŽSTVÍ

14.12.2016 12:21

 

Adventní čas jsme si v úterý 13. prosince 2016 zpestřili druhým divadelním představením. Ráno jsme vyjeli školním autem do Prahy nejprve směr Armádní muzeum Žižkov.  Expozice muzea je rozčleněna do pěti základních celků.  My jsme zhlédli několik stálých i aktuálních expozic na téma I. a II. světová válka, armáda v meziválečném období, V ulicích Protektorátu Böhmen und Mähren a V zákopech první světové války. Abychom si z muzea zapamatovali co nejvíce, využili jsme pracovní list zaměřený na 2. světovou válku, který připravili zaměstnanci muzea. Během prohlídky jsme hledali odpovědi na dané otázky a bylo to hledání opravdu velmi těžké. Během prohlídky jsme se dověděli mnoho nových informací. Z vyhledávání údajů jsme úplně zapomněli na čas. Už bylo po 12. hodině a my měli už trochu hlad.

Přejeli jsme školním autem na Václavské náměstí, kde se panu řidiči povedlo i pěkně zaparkovat. Šli jsme se občerstvit do naší oblíbené Bageterie Boulevard. Po krátkém odpočinku jsme obešli vánočně vyzdobený „Václavák“ a prošli vánoční trhy. Přivoněli jsme si k pečeným kaštanům, trdelníku, horkým nápojům a nasáli tu vánoční atmosféru. Potom už byl čas se přesunout do Paláce Fénix, kde se nachází i Studio Dva.

Představení Smolíkovi a jejich podivuhodné dobrodružství je humorný příběh pro celou rodinu na motivy kultovního maďarského animovaného seriálu z roku 1972. Rodinka Smolíkova (Gábi, Pepa, Týna a Ládínek) se psem Zorrem, kočkou Žofií i neodbytným sousedem dr. Halířem se vydají Ládínkovou nafukovací kosmickou lodí ze střechy paneláku na výpravu do vesmíru. Přistávají na cizí planetě, kde se vše zkomplikuje. A aby se mohli vrátit zpátky, musí… Ne, ne, zbytek neprozradím. Zajděte si do divadla.

No a hned po skončení divadla už venku byla úplná tma. Cestou k autu jsme si ještě krátce prohlédli rozsvícenou vánoční výzdobu náměstí a pak už jsme se vydali nejkratší cestou zpátky do školy. Mgr. Markéta Uhrová

Zpět