HURRRÁÁ NA HUBERT

10.10.2016 16:35

 

 V úterý 27. 9. 2016 připravili zaměstnanci státního podniku Lesy ČR pro naše žáky již po osmé  zábavný den v okolí loveckého zámečku Svatý Hubert. Od rána jsme měli krásné počasí, což pohodový den jen umocnilo. Zdatní žáci došli na Hubert pěšky. Tam již byli vzorně připravení lesáci a měli pro nás řadu zapeklitých úkolů. Stezka obsahovala stanoviště hub, volně žijících zvířat, bezobratlých, bylin, dřevin a včelařství.

Žáci měli také možnost vyzkoušet si svou manuální zručnost. Například označení dřeva při těžbě razidlem, vyrobit drobný dárek z přírodnin. Vyslechli krátkou přednášku o významu koně v lese při těžbě dřeva a orientaci ve speciální mapě lesníků. 

Odměnou jim byly kromě opečeného buřta na ohni a sušenky také střelba vzduchovkou.  Za splnění všech úkolů si všichni odnesli drobné předměty (puzzle, magnetky, záložky, pexesa, bublifuky a bloky s lesní tématikou) a v neposlední řadě skvělé zážitky v krásném podzimním dni. Proto jsme si opět slíbili, že sběrem kaštanů a žaludů, znovu pomůžeme revírníkům zajistit krmení pro lesní zvěř na zimu.  

Mgr. Markéta Uhrová

foto zde:www.zmapjesenice.cz/fotogalerie/

Zpět