ZIMNÍ TURISTICKÝ POBYT JÁCHYMOV 2015

10.03.2015 16:51

Letošní zima nám sněhu moc nedopřála, a přece si ho účastníci zimního turistického pobytu užili požehnaně. Letošní zimní turistický pobyt se uskutečnil od pondělí 2. března do pátku 6. března 2015 opět v penziónu Pod Lanovkou v Jáchymově. Pobytu se zúčastnilo celkem 16 dětí, 2paní učitelky, 2 paní vychovatelky a 1 řidič se služebním vozidlem pro 8 osob.

Ubytování jsme měli stejně jako v loni, někteří z nás měli dokonce stejné pokoje a tak se cítili opravdu jako doma. Penzion nás však příjemně překvapil rekonstrukcí restaurace a dalších přízemních prostor. Jídlo bylo opět vynikající
a v dostatečném množství. Nejvíce se dětem líbily snídaně formou švédského stolu.

Na zimním turistickém pobytu jsme si užili mnoho zimních radovánek na Božím daru. Bobovali jsme, sáňkovali, jezdili na lopatě a někteří odvážlivci i na snowtubingu.

Prohlédli jsme si město Jáchymov, navštívili lázeňský dům Agricola, kde jsme si pěkně zaplavali, povozili se na tobogánu a odpočinuli v perličce. Velkým zážitkem byl i Kneipův chodník. Uskutečnili jsme výlet na samý vrchol Krušných hor – Klínovec. Slunečné počasí nám umožnilo z vyhlídky nádherný pohled do dáli. Někteří z nás se také svezli lanovkou. Chodili jsme do přírody a prozkoumali okolí u nové lanovky, která vede až na Klínovec. Nejvíce nás zaujala dvě uměle vytvořená jezera pod lanovkou. Později jsme se dozvěděli, že to jsou nádrže k čerpání vody pro umělé zasněžování sjezdovek. Zajímavá byla také naučná stezka v jejím okolí.

Večery jsme trávili společně při stolních společenských hrách, pink-ponku, kulečníku ale i u jednoduchých tvořivých činností.

Pobyt byl velmi zdařilý a už nyní se všichni těšíme na ten následující. 

Mgr. Jana Měchurová

fotografie:  www.zmapjesenice.cz/fotogalerie/#!

Zpět