EXPEDICE VIKLAN

25.11.2014 18:50

V úterý 4. listopadu 2014 se uskutečnila první celoškolní expedice letošního školního roku pod názvem VIKLAN. Podzimní počasí nám přálo, sluníčko nás občas šimralo na nose a tak jsme se mohli vydat na dobrodružnou výpravu.

                Již samotný název expedice vypovídá o jejím cíli. Jesenický viklan se nachází na Kněží hoře a není to tak dlouho, co se ing. Pavel Pavel postaral o jeho znovu rozhýbání.

                Starší žáci ZŠP vyznačili trasu a nachystali spoustu zábavných sportovních úkolů, které jsme s vervou všichni plnili. Cestou jsme pozorovali ptactvo, určovali stromy a také sbírali různé přírodniny na výrobu strašidýlek. Měli jsme také za úkol vyfotit nějakého ptáčka. Cesta plná úkolů rychle ubíhala a zavedla nás i do areálu hotelu Jesenice, kde jsme posilnili opečenými buřty a teplým čajem. Občerstveni a plni sil jsme pokračovali až k cíli. Veliký žulový balvan byl pro každého velkou výzvou a tak se téměř všichni žáci pokusili vlastními silami viklan rozhýbat, a že se jim to podařilo! U viklanu na nás ještě čekalo malé překvapení v podobě ozdobeného stromu balíčky karamel. Každá třída měla na „karamelovníku“ svoji odměnu. Po odměně už nám zbývala jen cesta zpět ke škole.

 Ale to nebyl úplný závěr naší expedice. Ještě nás čekalo její vyhodnocení, kdy jsme si všichni sešli ve školní družině, prohlédli si vyrobená strašidýlka a prezentaci fotek jednotlivých skupin. Strašidýlka zdobí chodbu k tělocvičně. Za velkého potlesku a s dobrou náladou jsme se rozešli natěšeni na další úkoly a následující expedice. Mgr. Jana Měchurová

 

Zpět