EXPEDICE VIKLAN

15.11.2014 20:07

 

Slovo expedice znamená výpravu a právě takovou jsme podnikli dne 4.11.2014. Kam jsme se vypravili? Asi 2 kilometry od hráze Velkého rybníku. Naše kroky směřovaly na Kněží horu, kde se nachází pozoruhodná hříčka přírody ,,VIKLAN“.

Trasa byla označena modrými fáborky. Museli jsme být na pozoru, abychom žádný neminuli a dorazili úspěšně k hříčce přírody. Počasí nám přálo, sluníčko nás občas pošimralo svými zubatými paprsky. Navíc jsme se zahřáli při plnění úkolů, které měly především tělovýchovný charakter, např. udělej 5 žabáků, hoď šiškou na cíl, přeskoč přes kaluž. Také jsme určovali stromy a sbírali rozmanité přírodniny. Z těch jsme vyrobili strašidýlka.

Velmi příjemné bylo zastavení v areálu hotelu Jesenice, kde nás čekal teplý čaj. Ohřáli jsme se u ohniště, opekli buřtík a pokračovali v naší výpravě. Po cestě jsme pozorovali krásy podzimní přírody a některé jsme vyfotili. Velkou radost nám udělalo, když jsme na kmeni stromu objevili a přečetli nápis VIKLAN. To bylo už jen pár kroků k těžkému žulovému balvanu. Vítězoslavně jsme dorazili do cíle. Pozorovali a obdivovali jsme tento jesenický viklan, dokonce jsme ho svými silami i rozhoupali.

Velkým překvapením byl pro nás strom ,,karamelovník, na kterém visely sáčky bonbonů – karamelek. Hned jsme sladkou odměnu ochutnali a po chvilce odpočinku se vydali zpět do školy. Tento den jsme si užili se vším všudy! To určitě uvidíte na našich fotografiích.        

zapsala: Mgr. D.Jiroušková         

fotografie: Mgr. D.Jiroušková, A. Kinská

Zpět