EXPEDICE ŠANOV

05.06.2014 17:49

V úterý dne 3. 6. 2014 jsme se po několika letech opět vrátili na místo jménem Šanov. Čekal nás krásný slunečný den. Ve čtvrt na osm jsme se shromáždili před školou, kde jsme si rozdali pracovní listy na plnění úkolů. Před námi byla cesta na nádraží. Po půl osmé nás uvítal přidělený soukromý vagon a mohli jsme konečně vyrazit na celodenní dobrodružství.

Do Šanova jsme dojeli před osmou hodinou a naše kroky směřovaly na náves, kde jsme se rozdělili do tří skupin. Rozdělené skupiny se postupně vystřídaly na třech stanovištích. Měli jsme domluvenou návštěvu ve výrobně rašelinových substrátů pana inženýra Knora. Zde jsme se dověděli něco o chodu a práci v objektu. Viděli jsme malou ukázku výroby substrátu, který se míchá z rašeliny, hnojiv, minerálních látek a samotné zeminy. Jako dárek každá skupina, která firmu navštívila, dostala pytel rašelinového substrátu pro školu. Jako druhé stanoviště nás čekala pekárna u pana Špáni. Tento muž mnoha zájmů nás přivítal příjezdem svým upraveným vozem Škoda. Provedl nás jeho malou zvířecí farmou, ukázal nám zběsilou jízdu traktorem po zahradě. Následovala prohlídka provozu pekárny. Pan Špáňa nám ukázal výrobu rohlíků a vánočky. Mimochodem mu to šlo velice dobře a kdejaká žena by se mohla za pletení vánočky stydět. J

Posledním stanovištěm byla zastávka u koní pana Žáčka. Byla zde možnost střílet z luku, děti se mohly podívat na telátko, které bylo týden staré. Z této poslední zastávky následoval pak odchod k vlakové zastávce a jeli jsme zpět do školy. Výlet se vydařil, počasí také a snad se zase někdy do Šanova vrátíme.

 

                                               Napsali žáci ZŠP II. pod vedením Mgr. Renáty Jílkové

Zpět