EXPEDICE RAKOVNÍK

15.05.2017 10:33

V květnu jsme se vydali v rámci prevence rizikového chování do Hasičské stanice Rakovník – Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje. Hlavním úkolem tohoto sboru je ochrana životů, zdraví a majetku obyvatel při požárech a poskytování účinné pomoci při mimořádných událostech.

Prohlídku stanice nám zajistil pan Michal Mour – velitel směny B, který se nám po celou dobu věnoval. Hasiči nám ukázali technické vybavení stanice např. vozidlo na ropné havárie, elektrocentrály, zásahové vozidlo, hasičské auto s výsuvným žebříkem, dýchací přístroje, hadice různých průměrů. Na konci návštěvy Hasičské stanice Rakovník nás pan velitel vyfotil z výsuvného žebříku (z výšky 30 metrů). Některým z nás se z toho zatočila hlava a přitom jsme stáli pevně na zemi.

Po prohlídce HZS Rakovník se starší žáci školy vydali do Botanické zahrady Střední zemědělské školy Rakovník. Protože nám počasí přálo, mohli jsme si v klidu užít výklad paní Ing. Gregorové – zástupkyně ředitele SZŠ Rakovník. Paní zástupkyně nás zavedla na místa v botanické zahradě, kde rostou užitkové a jedovaté (chráněné plůtkem) rostliny, ale i do malé ZOO s jezírkem. Mladší žáci si užívali velké množství zábavných sportovních atrakcí na hřišti.

Všem se nám líbilo cestování vlakem a rozzářené sluníčko na obloze. Expedice Rakovník se vydařila a my jsme se spokojení a plní dojmů vrátili zpět do školy.

Mgr. Jitka Lacinová

Zpět