EXPEDICE OKOŘ a ZOOPARK ZÁJEZD

15.06.2013 06:10

V úterý 11. 6. 2013 se uskutečnila celoškolní akce, která nesla název „EXPEDICE OKOŘ A ZOOPARK ZÁJEZD“. Před osmou hodinou ranní se ve škole sešli žáci všech tříd a společně se svými učitelkami se přesunuli ven před školu, kde už byl připraven autobus od Autodopravy Perut. Jakmile byli všichni pohodlně usazeni, chopila se jedna z našich paní učitelek kytary a začala hrát známou píseň „ Na Okoř je cesta“. To byl pro žáky jasný signál, hned věděli, co mají dělat. Protože právě zazpívání téhle známé písničky, byl jeden z úkolů, který museli žáci vykonat. Obdrželi pracovní listy s různými úkoly, ty měli během výletu plnit.

            Zhruba po hodině jízdy jsme dorazili k prvnímu cíli naší expedice, byla jím vesnice Okoř. Od autobusové zastávky vyrazila celá skupina pěšky ke zřícenině hradu. Od 10 hodin tu byla připravena paní průvodkyně, která nás po zřícenině provedla a zároveň nám poskytla pěkný odborný výklad. Po prohlídce samotné měli žáci možnost se nasvačit a zamlsat si v nedaleké cukrárně. Přibližně okolo poledne se všechny skupinky žáků v doprovodu paní učitelek vydaly na cestu zpět k autobusu, ten nás převezl na další místo.

            Naším druhým cílem byl Zoopark Zájezd. Zde děti hned po příjezdu předaly zaměstnancům zooparku pytle se suchým pečivem pro zvířata, to byla naše vstupenka. Po předání začala procházka po zooparku, při níž žáci opět plnili úkoly ze svých pracovních listů. V části první jsme viděli například různé druhy ptactva, lemury, suricaty, mary, nebo třeba želvy. V části druhé, kam jsme po chvilce přešli, na nás čekaly lamy, velbloudi, ale také dětský koutek s kůzlaty, malými beránky a morčaty. Musím říct, že právě dětský koutek se v tu chvíli stal pro naši expedici největším lákadlem. Do koutku byl volný přístup a my si mohli se zvířátky pohrát a prohlédnout si je z blízka. Když jsme se na místě určeném k odpočinku nasvačili, vydali jsme se zpět. Žáci si koupili nanuky nebo nějaké suvenýry. Tím byl náš výlet zakončen. A čekala nás cesta autobusem zpět ke škole do Jesenice.

            Musím říci, že nejen žáci, ale i všichni přítomní dospělí si celou akci nesmírně užili. Vše, včetně počasí se nám vydařilo, a tak už se moc těšíme na příští výlet!

Lenka Krejzová

Zpět