DUBEN 2016

12.07.2016 15:33

Měsíc duben jsme přivítali s plnými bříšky, které jsme naplnili dobrotami, co jsme si sami uvařili. A co si uvaříme, to také sníme a ještě se u toho usmíváme.

V pátek 22. dubna jsme v rámci Dne Země přišli do školy v pracovním oblečení. Po krátké prezentaci v družině jsme vyrazili vyčistit přírodu od nepořádku, který tam nepatří. Náš úklid probíhal v okolí kostela a fary. Nasbírali jsme 3 velké pytle na odpad. Překvapilo nás, co vše lidé odhodí do přírody. Po úspěšném úklidu jsme na našem školním pozemku pomohli vyčistit jezírko a zasadili rostlinku jménem Schizandra. Po těžké práci jsme zavítali do tělocvičny, kde jsme relaxovali při tvorbě mozaiky z PETvíček.

Národní Technické Muzeum jsme navštívili v úterý 26. dubna. Snažili jsme se stihnout prohlédnout všechny expozice, které muzeum nabízí. Moc se nám tam líbilo, ale nejvíce nás nadchla expozice věnovaná přístrojům, které nám usnadňují úklid a vaření. K vidění byly i přístroje, které používaly naše babičky i prababičky.

Další dubnová akce byla přírodovědně-ekologická soutěž Zelená stezka – Zlatý list na Křivoklátě. Zúčastnila se pouze část naší třídy a i přes chladnější počasí se nám dařilo a líbilo.

 

29. dubna jsme navštívili Modulovou železnici v Kulturním domě v Jesenici, kterou pořádali místní Železniční modeláři.

V rámci projektu LOVCI NEBES jsme napsali povídku o Krkavci a k tomu jsme namalovali komiks.

Zpět