Druhý KMD - Divadlo Pod Palmovkou - Cyrano z Bergeracu

14.01.2020 12:54

V polovině ledna se uskutečnila druhá návštěva divadla v tomto školním roce. Jako doprovodný program akce paní učitelka vybrala dvě výstavy v nově zrekonstruovaném Národním muzeu.

Jednalo se o výstavu Tutanchamon RealExpirience, která poutavým způsobem odhaluje tajemství Tutanchamonovy hrobky. Druhá výstava pod názvem Rytíři nebes připomíná nejen hrdiny Royal Air Force, ale hlavně jednotlivé příběhy o statečnosti, hrdosti a osobních obětech československých bojovníků za osvobození a obnovení Československa nejen v boji proti fašismu.  Obě výstavy i celé nově zrekonstruované prostředí Národního muzea žáky velice zaujalo a rádi by se do této historické budovy, ještě někdy podívali.

Po krátkém občerstvení v podobě hranolek a hamburgru v McDonald’s na Václavském náměstí jsme se přemístili do Divadla pod Palmovkou na představení Cyrano z Bergeracu . Tato romantická klasika o bohémovi, jehož velký nos velkého ducha značí a zároveň hra o osudové lásce, která nebyla naplněna, dokáže vždy zaujmout a přivést k zamyšlení.

Výstavy i divadelní představení se nám všem moc líbili a odjížděli jsme plni kulturních dojmů.

                                                                                                                                                                                                            Mgr. Jitka Lacinová

Fotografie naleznete zde: zmap.rajce.idnes.cz/Druhy_KMD_-_Divadlo_pod_Palmovkou_-_Cyrano_z_Bergeracu_2020/

 

 

 

 

 

Zpět