DRUHÝ KLUB MLADÉHO DIVÁKA – GULLIVEROVY CESTY

11.02.2016 08:07

Na druhý Klub mladého diváka (21. 1. 2016) jsme se už moc těšili. Nemohli jsme se dočkat, co nás čeká. Nejdříve jsme zamířili do Technického muzea. Jako první jsme se šli podívat do televizního studia České televize a vyzkoušeli jsme si, jaké to je sedět na místě hlasatelů televizních zpráv. Poté jsme zhlédli exponáty výstavy Astronomie a mohli vidět historická i současná měřidla a přístroje, které se používaly při vesmírném bádání. Měli jsme také jedinečnou možnost si sáhnout na opravdový meteorit, který vypadal jako kámen, ale byl ze železa. Potom jsme zamířili do velkého sálu, kde byly exponáty: stará auta, motorky, kola, vrtulníky, letadla, balóny i vlaky. Pak jsme šli do sálů na výstavu fotografií z Asie i Afriky, která se jmenovala Zrnka písku. Na poslední expozici, na kterou jsme se šli podívat, byla výstava fotografického studia Foto kino a Interkamera. Tam se nám moc líbilo, protože jsme mohli například zjistit, jak je to s filmy 3D, vyfotografovat fáze svého vlastního pohybu pomocí sestavy osmnácti fotoaparátů a poslat si fotografii na mail. No a to už bylo skoro 12 hodin a my museli končit.

Pak jsme šli na tramvaj číslo 25, přesedli na metro a jeli na Náměstí Míru. To byl nejvyšší čas si odpočinout. Tak jsme šli do Bageterie Bouleward, koupili si pár dobrot a poobědvali.

No a pak už byl jenom kousek do Divadla D21 na divadelní představení Gulliverovy cesty. Bylo to velmi malé divadlo pro diváky i pro herce. Příběh pojednával o dalších zámořských cestách Gullivera, která ve známém holywoodském filmu z roku 2010 nejsou. Po představení následovala diskuze. To znamenalo, že jsme se mohli ptát herců, na co jsme chtěli. Pak už jsme jeli rovnou do školy.

Celý den se nám moc líbil a těšíme se na další výlet s Klubem mladého diváka, to nás čeká muzikál!

napsal David Parpel, student PrŠ

upravila Mgr. Markéta Uhrová

fotografie zde: cms.zmapjesenice.webnode.cz/fotogalerie/

Zpět