DOPRAVNÍ SOUTĚŽ MLADÝCH CYKLISTŮ

11.10.2015 17:23

V úterý 6. 10. 2015 se vydalo 6 cyklistů do Berouna na Soutěž mladých cyklistů. Soutěž byla oblastního charakteru pro okres Rakovník a Beroun.

Ráno po čtvrt na osm začal náš soutěžní den deštěm, ale myslím, že nás to ani v tomto případě neodradilo si tento den užít a pořádně si zasoutěžit. Po půl deváté jsme s menšími obtížemi - nemohli jsme najít berounskou praktickou školu J, dojeli na místo. U vchodu do školy jsme dostali startovní čísla a pokyny k soutěži.

Po příjezdu jsme byli obdarováni svačinkou v podobě bagety a limonády. Jelikož jsme ještě čekali na další dva soupeře – hořovická a berounská škola, rozhodli jsme se posilnit na úkoly, které nás měly během dopoledne čekat.

Čekal nás test pravidel silničního provozu, se kterým jsme se potili v jídelně školy. Následovaly znalosti první pomoci, které jsme uměli perfektně, a dostali řádnou pochvalu. Po úkolech, které probíhaly v suchu a teple, jsme se přesunuli školním autem na dopravní hřiště. Za doprovodu deště proběhly jízdy na kolech na simulovaném silničním provozu za přítomnosti příslušníků Policie ČR. Jako poslední úkol dne nás čekala jízda zručnosti na kole.

Po absolvování všech úkolů se všechny tři školy shromáždili v blízkosti dopravního hřiště na vyhlášení výsledků.

            Kategorie mladších žáků získala třetí místo a kategorie starších žáků následovala mladší žáky též třetím místem. Odměny jsme obdrželi v podobě flash disků a potítek.

            Den jsme si moc užili a rádi pojedeme soutěžit znovu.

                                           Mgr. Renáta Jílková

fotografie zde:www.zmapjesenice.cz/fotogalerie/

 

Zpět