DIVADLO NA FIDLOVAČCE - BABIČKA

15.06.2013 05:56

10. 6. 2013 byl odjezd od školy posunut na 9.45. Podle předpovědi nás čekal deštivý den. Proto jsme připravili po Praze takovou trasu, abychom moc nemokli. Vozil nás autobus. Místo původní Dendrologické zahrady v Průhonicích jsme zvolili Největší výstavu minerálů a drahých kamenů. Dobře jsme udělali. Výstava byla velmi zajímavá, mohli jsme si všechny vystavené kousky koupit, ale ceny poněkud překračovaly naše kapesné. Kupříkladu křišťálová koule s průměrem asi 60 cm, vážící asi jednu tunu, stála necelých 8 miliónů korun. My jsme si ji raději jen vyfotili.

Potom jsme se jeli občerstvit do Metropole Zličín. Náš oblíbený Mc.Donald´s nezklamal nikoho a stihli jsme se ještě podívat po nákupním centru. Potom jsme už plni očekávání nasedli do autobusu a ten nás odvezl do Nuslí. Po cestě jsme ještě stihli vidět rozvodněnou Vltavu, protipovodňové zábrany a pytle s pískem na ulicích, které byly připraveny pro nadcházející dny. V mírném dešti jsme přeběhli z autobusu do Divadla Na Fidlovačce. Představení se nám moc líbilo, poznali jsme mnoho známých herců z televize a v hlavní roli známou herečku a ředitelku divadla Elišku Balzerovou. Na konci měla velký potlesk a opona se několikrát zvedala. Líbilo se to nejen nám, ale i ostatním divákům v hledišti.

Pak už jsme jeli domů, stěrače autobusu měl řidič zapnuté celou cestu. Předpověď vyšla, uplakané počasí nás neminulo, ale den v Praze nám to stejně nepokazilo!

Mgr. Markéta Uhrová

Zpět