DEN BEZ AUT

29.09.2013 09:18

Ve čtvrtek 19. září 2013 jsme nemuseli mít aktovku a domácí úkoly, stačila nám jen dobrá nálada a sportovní oblečení. Tento den se všichni žáci naší školy zúčastnili Dne bez aut, který pořádala ZŠ a MŠ Jesenice, v rámci 12. ročníku Evropského týdne mobility pod heslem: ,,Čistý vzduch – je to na nás.“

Ranní sluníčko nás příjemně pošimralo svými paprsky a s radostí jsme se z naší školy přemístili Krtskou ulicí na školní hřiště ZŠ Jesenice. Žáci jednotlivých tříd se svými třídními učitelkami a asistentkami postupně plnili některé úkoly, dle náročnosti a svých fyzických možností. Ti fyzicky nejzdatnější úspěšně splnili jízdu zručnosti na koloběžkách. Nenechali se však zahanbit ani žáci imobilní (na vozíčku), kteří projeli trasu za doprovodu osobních asistentek, a část trasy projeli i samostatně. Do cílové rovinky projeli za povzbuzování ostatních účastníků závodu.

Jednotlivé třídy se po jízdě zručnosti vydaly na trasu orientačního závodu. Jednotlivá stanoviště byla označena oranžovo – bílými lampionky. Žáci hledali v určených dvojicích 10 stanovišť a kleštičkami vždy dané stanoviště označili do mapky Jesenice- škola. Nejvíce práce všem dalo najít stanoviště číslo 5, ale žáci se nevzdali, a s radostí označili kleštičkami i toto stanoviště.

Po sportovních výkonech jsme v altánku (na zahradě jesenické školy) s chutí posvačili, doplnili kalorie a vypili několik pohárků vlažného čaje. Bylo to moc hezké dopoledne a za naše sportovní výkony jsme obdrželi všichni pochvalný list.

                                                                    Zapsala: Mgr. Dagmar Jiroušková

Zpět