Den bez aut

07.10.2013 14:15

Ve čtvrtek 19. září jsme nemuseli mít aktovku a domácí úkoly, stačila jen dobrá nálada a sportovní oblečení. Tento den jsme se zúčastnili Dne bez aut, který pořádala ZŠ a MŠ Jesenice , v rámci 12. ročníku Evropského týdne mobility pod heslem: Čistý vzduch – je to na nás.

Ranní sluníčko nás pošimralo svými paprsky a s radostí jsme se z naší školy přemístili na školní hřiště ZŠ Jesenice. S třídní učitelkou a asistentkou pedagoga jsme postupně plnili některé úkoly. Čtyři žáci úspěšně splnili jízdu zručnosti na koloběžkách, jedna žákyně (na vozíčku) projela trasu za doprovodu osobní asistentky Růženky, a poté část trasy projela samostatně. Všichni jsme ji povzbuzovali.

Společně jsme se vydali na trasu orientačního závodu. Ve dvojicích jsme hledali 10 oranžovo- bílých lampionků, kterými byla označena stanoviště. Kleštičkami jsme vždy dané stanoviště označili do mapky Jesenice- škola. Tato mapka nám pomohla v orientaci  v prostoru školy. Nejvíce práce nám dalo najít stanoviště číslo 5, ale nevzdali jsme a s radostí označili kleštičkami i toto stanoviště. Byli jsme úspěšní a všech 10 stanovišť se nám podařilo nalézt.

Z časových důvodů jsme se už nezúčastnili prohlídky stájí a jízdy na koních, nenavštívili jsme jesenické nádraží.

Po sportovních výkonech jsme v altánku (na zahradě jesenické školy) s chutí posvačili, doplnili kalorie a vypili několik pohárků vlažného čaje. Bylo to moc hezké dopoledne a za naše sportovní výkony jsme obdrželi všichni pochvalný list.

Pojďte se s námi podívat na podařené záběry.

Fotografkami byly p.učitelka Dáša, p.asistentky Adriana a Růženka.

Zpět